ponedeljak , 26 februar 2024
Home / Magazin / ELEKTRIČNA LADA KARAVAN PATENTIRANA U RUSIJI: Hibrid uporedili sa sajbertrakom, ali autor je kategoričan: BOLJA JE OD TESLE!

ELEKTRIČNA LADA KARAVAN PATENTIRANA U RUSIJI: Hibrid uporedili sa sajbertrakom, ali autor je kategoričan: BOLJA JE OD TESLE!

Ruski šortal Auto.ru pronašao je u podacima Federalne službe za intelektualnu svojinu (Rospatent) prijavu za registraciju električnog automobila koji istovremeno podseća na „teslu sajbertrak“ (Tesla Cybertruck) i na klasičan model lade karavana VAZ-2104. Autor dokumenta je priložio i skice koje pokazuju mogući izgled ovog prevoznog sredstva.

Od VAZ-a elektromobil je preuzeo tip karoserije, oblik i formu svetala, a od Cybertruck kockaste konture, branik karakterističnog oblika i diskove na točkovima. Zanimljivo je to da je model registrovan kao elektromobil, ali uprkos tome s prednje strane se vidi rešetka hladnjaka, karakteristična za automobile sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem.

Autor projekta Ivan Suhar smatra da poređenje sa teslom nije opravdano:

„Naš automobil je bolji i funkcionalniji. To je zapravo hibridno vozilo. Neće ostati bez struje na putu, a koštaće daleko jeftinije.“

Ivan Suhar više od dve godine radi na ovom automobilu, ulažući sopstvena sredstva.

Kurir.rs / Russia Beyond

Pročitajte

Odavali počast Navaljnom, sad im stižu pozivi za vosjku

Policija u Sankt Peterburgu počela je da uručuje pozive u vojnu registraciju lokalnim stanovnicima koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *