sreda , 21 februar 2024
Home / Hronika / HIT PREVARA U NEMAČKOJ: Telefonom pozvao banku, predstavio se kao direktor, prebacili mu 180.000 evra na račun u inostanstvu

HIT PREVARA U NEMAČKOJ: Telefonom pozvao banku, predstavio se kao direktor, prebacili mu 180.000 evra na račun u inostanstvu

Nepoznati prevarant uspeo je da prevari jednu nemačku banku da mu prebaci novac tako što ih je nazvao telefonom i predstavio se kao njen direktor!

Muškarac je u petak uspeo da prevari zaposlene banke da mu brzim transferom prebace iz banke u Švandorfu više od 180.000 evra na račune u inostranstvu. Banka mu je isplatila iznos od 180.000 evra pre nego što je njihov računovođa primetio neobična zaduženja i zaustavio dalji transfer novca. Odmah je nazvao banku, a kriminalistička policija Amberga preuzela je slučaj i sada istražuje prevaru.

Banka je izjavila da se većina iznosa može vratiti. Kažu da će im nepodmireni iznos biti nadoknađen u kratkom roku i uveravaju da im nije prouzrokovana šteta.

– Banka je pretrpela štetu u petocifrenom iznosu – saopštila je policija.

Verovalo se da će šteta biti veća, međutim, banka i dalje uspeva da povrati deo svog novca, navodi portparolka i navodi da se za telefonske naloge za plaćanje pozivalac mora da potvrdi autentičnost na temelju nekoliko strogih kriterijuma.

– Definisani su na takav način da samo vlasnik računa može ispravno da ih reprodukuje u celosti, međutim, pozivalac je u ovom slučaju očigledno bio dobro informisan – dodala je portparolka.

Banka kaže da će za nekoliko nedelja uvesti novu metodu telefonske autentifikacije putem aplikacije za mobilni telefon.

Dmitrij Agarkov (42), podsetimo, prevario je vodeću rusku online banku ne legendarni način. Agarkov je izmenio ugovorne odredbe, koje je potom vratio na istu adresu, a potom mu je banka samo „robotski“ lupila pečat.

(Kurir.rs/Index/)

Pročitajte

Aleksa Ukropina pao na doping testu, ništa od Olimpijskih igara

Ljevoruki igrač testiran 21. januara, neposredno pred odlazak u Trebinje na početak priprema za Svjetsko …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *