petak , 23 februar 2024
Home / Politika / SIMPATIZER PARTIZANA I TITA Elke Kahr proglašena za Svjetsku gradonačelnicu 2023. godine
epa03487322 A photo made available 26 November 2012 shows the main candidate of the Austrian communist party KPOe fraction for the communal elections, Elke Kahr (R), as she casts her vote in Graz, Austria, 25 November 2012. EPA/GEORG HOCHMUTH

SIMPATIZER PARTIZANA I TITA Elke Kahr proglašena za Svjetsku gradonačelnicu 2023. godine

Elke Kahr, gradonačelnica Graza u Austriji, dobila je nagradu Svjetske gradonačelnice za 2023. godinu za svoju nesebičnu posvećenost svom gradu i njegovim ljudima, kao gradska odbornik i gradonačelnica.

Gradonačelnica Kahr dokazala je da vođenje lokalne politike blizu svojih sugrađana može biti uvjerljivo i uspješno. Njezina odluka da velik dio svoje plate podijeli s ljudima u nevolji izazvala je divljenje širom svijeta.

Kako piše na službenoj stranici organizacije World Mayor:

– Elke Kahr, gradonačelnica Graza, istinski je primjer liderstva i predanosti. Njezino vođenje gradom pretvorilo je Graz u model održivosti, inkluzivnosti i kulturnog bogatstva. Pod njezinim vođstvom, grad je procvao u živopisnu i ekološki osviještenu zajednicu. Gradonačelnica Kahr svojom predanošću podršci lokalnih poduzeća, zelenih inicijativa i umjetnosti obogatila je živote stanovnika Graza, čineći grad predivnim mjestom za život. Njezina posvećenost slušanju građana je pohvalna. Graz ima sreću imati takvu posvećenu i vizionarsku vođu.

Njezini odnosi s bivšim jugoslovenskim zemljama su topli

“Elke Kahrina poštovanje prema ljudima proteže se i prema drugim gradovima. Njezini odnosi s bivšim jugoslovenskim zemljama su topli, posebno s gradonačelnicima Slovenije, koja leži nekoliko kilometara južno od Graza. Nastojala je uspostaviti kontakte s gradovima širom Evrope, a njezin izgled privukao je pažnju i drugih. Ambasadori Švedske, Dominikanske Republike i Vijetnama posjetili su je, stvarajući veze koje sežu širom svijeta. Njezina podrška velikoj slavenskoj dijaspori u Graza čini ga diplomatskim središtem između Balkana i Austrije.”

U posljednjih nekoliko godina, njezina Komunistička partija Austrije (KPÖ) doživjela je impresivan povratak u austrijsku političku arenu, s posebnim uspjehom u Štajerskoj. Njihov uspon na lokalnim izborima u Salzburgu, gdje su osvojili 12% glasova (u samom gradu Mozarta čak 22%), označio je prekretnicu. Ipak, prava politička priča odvija se u Grazu, gdje je KPÖ postala ključna politička sila zahvaljujući svojem fokusu na stambenu politiku i revolucionarnom pristupu transparentnosti.

Stambena politika KPÖ u Štajerskoj postala je ključna tačka privlačenja podrške građana. S naglaskom na javnom stanovanju, pravednim najamninama i energičnom borbi protiv špekulacija, komunisti su postali glas onih koji traže pravednost. Njihov mali, ali učinkovit populistički potez, gdje odbornici dijele dio svoje naknade s Opštinom, dodatno je ojačao njihovu političku platformu.

Strastvena zagovornica komunističkih ideala

Vođa ove političke revolucije je Elke Kahr, gradonačelnica Grada Graza i strastvena zagovornica komunističkih ideala. Njezina pobjeda na izborima s 28,9% glasova nije samo rezultat političkog angažmana, već i duboke predanosti socijalnoj pravdi. Kahr ne samo da dijeli svoje političke uvjerenje s javnosti, već i dvije trećine svoje plate daje siromašnima, pružajući pomoć velikom broju ljudi u zajednici.

Jedna od značajki Elke Kahre koja privlači pažnju jest njezina iznimna otvorenost prema građanima. Njezin broj mobilnog telefona objavljen je na plakatima širom grada, potičući direktnu komunikaciju s građanima. Ova nekonvencionalna pristupačnost postala je njezin zaštitni znak, ističući je kao političara koji stvarno sluša svoje birače.

Tito je već od djetinjstva bio pojam

Iako odbacuje poređenje sa Staljinom, Kahr ističe svoju bliskost s Marksovom vizijom društva. Njena inspiracija potiče iz Johna Lennona i jugoslovenskog socijalizma, a želja joj je stvaranje radničke klase heroja, gdje svako ima jednake mogućnosti, bez obzira na porijeklo ili pol.

– Tito mi je već od djetinjstva bio pojam. zahvaljujući njemu, Jugoslavija, prije svega zemlje u tom dijelu Evrope, bile su najbliže mojim idealima – navela je ona, prenosi Rijeka Danas.

Zaključno, uspon KPÖ u Štajerskoj, pod vođstvom Elke Kahre, ne samo da mijenja politički pejzaž Austrije već i postavlja nova mjerila za angažovanost političara. Njezina fokusiranost na socijalnu pravdu, stambenu politiku i direktnu komunikaciju s građanima otvara novo poglavlje u politici, dajući glas onima koji žele vidjeti stvarne promjene u svojim zajednicama.

(SrpskaInfo)

Pročitajte

Hoće li BS u Vladu: Ozbiljna priča ili taktika PES-a protiv Demokrata?

Demokrate neće izaći iz Vlade ako procijene da prisustvo BS-a “ne kompromituje njihove sposobnosti da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *