petak , 23 februar 2024
Home / Bosna i Hercegovina / Šta se događa u Ljubuškom: Učenik navodno prijetio da će pobiti profesore, mediji saznali od Tužilaštva

Šta se događa u Ljubuškom: Učenik navodno prijetio da će pobiti profesore, mediji saznali od Tužilaštva

O navedenom događaju dežurni tužilac ima neslužbena saznanja, navedeno u obavijesti

Javnost u Ljubuškom je uznemirena nakon navodnih prijetnji učenika tamošnje Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića koje je tokom jučerašnjeg dana uputio profesorima. Zanimljivo je da su mediji o tome jutros obaviješteni iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

– Vezano za navodne prijetnje u Srednjoj strukovnoj školi u Ljubuškom, obavještavate se da dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH od strane policije PU Ljubuški sukladno zakonu i uputstvima nije obaviješten o navodnim prijetnjama učenika da će pobiti profesore, iako je riječ o događaju koji može izazvati uznemirenje građana. O navedenom događaju dežurni tužitelj ima samo neslužbena saznanja – navedeno je u obavijesti iz ove pravosudne institucije.

Iako smo u nekoliko navrata pokušali stupiti u kontakt s direktoricom škole, Milom Primorac, ona se na naše pozive nije javljala. Za lokalne medije je poručila da su o svemu obaviještene nadležne institucije.

Ni iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona nisu iznosili nikakve informacije, dok je glasnogovornica Uprave policije nedostupna. Ni u Ministarstvu obrazovanja, znanosti kulture i sporta ZHK nisu imali nikakve informacije o navodnom događaju, a kako nam je rečeno, ministrica je na putu.

(Dnevni Avaz)

Pročitajte

(VIDEO) POŽAR KOD DERVENTE Vatra se raširila usljed jakog vjetra, mještani u strahu

U mjestu Gornji Detlak kod Dervente večeras se raširio požar koji je tokom dana zahvatio …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *