sreda , 21 februar 2024
Home / Magazin / UKRALI SU VAM MOBILNI TELEFON? Pomoću ovih 5 koraka možete da ga locirate sa preciznošću od 2 metra!

UKRALI SU VAM MOBILNI TELEFON? Pomoću ovih 5 koraka možete da ga locirate sa preciznošću od 2 metra!

Deljenje lokacije uživo na Google Maps-u može vam pomoći da pronađete ukradeni pametni telefon.

Funkcija u aplikaciji Maps „deljenje lokacija uživo“ sa prijateljima i porodicom, pokazala se značajna u praćenju i pomaže da pronađete ukradeni pametni telefon.

Ova funkcija Google Maps pruža pristup u realnom vremenu lokaciji uređaja (sa preciznošću do 2 metra), procentu baterije i drugim važnim informacijama.

Ako ste izgubili telefon koji deli lokaciju u realnom vremenu sa drugim uređajem, najbolje je da ne zovete telefon, nego da pratite lokaciju uživo uz pomoć nadležnih, posebno ako je ukraden.

Nažalost, ovo funkcioniše samo ako je pametni telefon još uvek ima aktivnu internet vezu i nije isključen.

Funkcija postaje neefikasna ako lopov ukloni SIM karticu. Zato je preporučljivo umesto toga koristiti eSIM. Google Maps omogućava korisnicima da dele svoju lokaciju uživo čak i sa korisnicima koji nisu na Google-u, a to se može deliti pomoću bilo koje platforme za razmenu poruka.

Slična funkcija je već neko vreme dostupna na WhatsApp-u i Telegramu. Druge aplikacije kao što su Ola i Uber takođe nude mogućnosti deljenja lokacije uživo.

Funkcionalnost se razlikuje od WhatsApp-a ili Telegrama jer vam omogućava da delite lokaciju uživo ne samo unutar aplikacije već i putem drugih komunikacijskih aplikacija. Ova funkcija radi čak i kada je „Istorija lokacija“ onemogućena.

Funkcija takođe može izazvati zabrinutost za privatnost kod nekih korisnika. Međutim, u ovom konkretnom scenarijumu pokazale su se ključnim u pronalaženju i vraćanju izgubljenog telefona.

KAKO DA PODELITE LOKACIJU UŽIVO U GOOGLE MAPS?

Proverite da li imate najnoviju verziju Google Maps.
Kliknite na „sliku profila“ u gornjem desnom uglu
Odaberite „deljenje lokacije“ i kliknite „podeli lokaciju“
Odaberite željeno trajanje deljenja i generišite vezu za deljenje.
Da završite deljenje, dodirnite „Deljenje putem linka“ i pritisnite „Stop“.

Takođe aplikaciji Maps morate dati dozvolu da pristupi vašoj lokaciji u svakom trenutku. Kada završite, vaša porodica ili prijatelji moći će pratiti vašu lokaciju uživo sa svog pametnog telefona ili čak laptopa sa aktivnom internet vezom.

U pokušaju da ovu funkciju učini dostupnom širokoj bazi korisnika, Google Maps osigurava kompatibilnost sa većinom Android uređaja i ostaje poželjan izbor za mnoge korisnike iOS-a.

Međutim, ova funkcija nije nije podržana na nalozima Google Workspace, a ni na platformi Google Maps Go.

(Kurir.rs)

Pročitajte

Đukanović uhapšen u Nikšiću

Zoran Đukanović, zvani Žuti, uhapšen je večeras u Nikšiću po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, saznaje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *