ponedeljak , 26 februar 2024
Home / Bosna i Hercegovina / Banjalučanin u Smartu prevozio više od 100 trotilskih metaka i 500 komada municije

Banjalučanin u Smartu prevozio više od 100 trotilskih metaka i 500 komada municije

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, 06.02.2024. godine, preduzimajući mjere i radnje na sprovođenju operativne akcije „Kalibar“, lišili su slobode lice M.V. iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, saopćeno je uiz PU Banja Luka.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banja Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, policijski službenici Policijske stanice Laktaši su u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za policijsku podršku, istog dana, izvršili su pretres putničkog vozila marke Smart kojim je upravljalo lice M.V. kojom prilikom je pronađen i uz potvrdu oduzet 61 trotilski metak od po 200 grama, 59 trotilskih metaka od po 100 grama, 560 komada municije kalibra 7,62 mm i 14 komada municije kalibra 7,9 mm, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica M.V. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Pročitajte

Znate li koja su pravila za prenos lijekova preko granice, šta smijete nositi i uz koje uslove?

Unošenje gotovih lijekova za osobne potrebe putnika moguće je u količinama potrebnim najviše za liječenje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *