sreda , 21 februar 2024
Home / Bosna i Hercegovina / “Ne vrijedi nam zemlja bez naroda” Selak poručio da opozicija nedoličnim ponašanjem ruši ugled Srbije

“Ne vrijedi nam zemlja bez naroda” Selak poručio da opozicija nedoličnim ponašanjem ruši ugled Srbije

Svaki Srbin koji se rodi u Srpskoj treba automatski da dobije državljanstvo Srbije, poručio je ovo predsjednik SPS Goran Selak.

Komentarišući jučerašnju konstitutivnu sjednicu Narodne skupštine Srbije, Selak je rekao da opozicija nedoličnim ponašanjem ruši ugled Srbije.

–Polaganje zakletve u hodniku i pred medijima je nedopustivo. Zakletvu polažu mentorima, a ne zastavi i Ustavu. Ista ta opozicija je nas iz Srpske nazivala “glupi bosanci”, i priželjkivali su postavljanje barikada na Drini. Kako su radili, tako su i prošli na izborima – rekao je Selak.

Selak je poručio da je ponosan što je glasao na izborima u Srbiji, te je izrazio žaljenje što je mali broj Srba iskoristio pravo glasanja, te što veoma malo Srba ima dvojno državljanstvo.

On je izario opredjeljenje SPS-a, koji je za očuvanje Dejtonskog sporazuma.

-BiH nije suverena, BiH je oblik protektorata. Suvišni su stoga svi zajednički organi na nivou BiH, koje biraju građani, kada jedan čovjek, i to stranac, hoće o svemu da odlučuje – komentarisao je stanje u BiH Selak.

Selak je prokomentarisao i Dodikov proces te rekao da taj montirani proces nema veze sa pravom, već predstavnja politički progon i poniženje za srpski narod.

–Zamolićemo i Srbiju, koja je potpisnik Dejtonskog sprazuma, da zaštiti prava srpskog konstitutivnog naroda u BiH, jer je situacija zaista teška – naglasio je Selak.

Dok je Srbija stabilna, ekonomski i vojno jaka, Republika Srpska ne može da bude ugrožena. Međutim, pritisci na Srpsku ne jenjavaju, samo se mijenjaju akteri koji pritiske provode.

-Vjerujem da postoji šansa za dogovor tri naroda u BiH i to bez uplitanja stranaca. Poštujemo stavove druga dva naroda, ali isto tako i mi zahtijevamo poštovanje. Suživot je moguć. Dužni smo da našim sugrađanima obezbijedimo mir, stabilnost i dobre uslove života. Ne vrijedi nam zemlja bez naroda – poručio je Selak u jutarnjem programu Hepi TV.

(SrpskaInfo)

Pročitajte

Ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan i direktor policije RS Siniša Kostrešević u posjeti PU Bijeljine i OJT Bijeljina

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan posjetio je danas Policijsku upravu Bijeljina sa direktorom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *