petak , 23 februar 2024
Home / Magazin / OPASAN TREND, TESLA upozorava: Ne nosite Apple virtuelne naočare dok VOZITE

OPASAN TREND, TESLA upozorava: Ne nosite Apple virtuelne naočare dok VOZITE

Vlasnici Tesle upozoreni su, da nakon što su snimci vozača koji nose Appleove naučare za virtuelnu stvarnost postali viralni, paze na cestu.

Američki sekretar za transport Pete Buttigieg objavio je na svom „X“ nalogu (bivši Tviter) da kaže da sva trenutna vozila zahtevaju da vozač bude angažovan „u svakom trenutku“.

Međutim, jedan vozač je priznao da je njegov video šala.

Za komentar su kontaktirani Tesla i Apple.

Video snimci objavljeni na mreži prikazuju ljude za vozačevim sjedištem automobila koji imaju autonomni način rada, dok nose Apple naočare preko očiju.

Jedan takav video je podjelio Pete Buttigieg, koji je napisao: „Podsjetnik – SVI napredni sistemi pomoći vozaču koji su danas dostupni zahtijevaju da čovjek uvijek ima kontrolu i da je potpuno uključen u toku vožnje.“

Drugi video, objavljen na dan kada je Apple Vision Pro postao javno dostupan, prikazuje muškarca kojeg je zaustavila policija dok je nosio naočare u Tesli.

Međutim, Gizmodo prenosi da je rekao da je to bio „skeč“ koji je napravio sa prijateljima, navodeći da je „vozio sa naočarama 30-40 sekundi“.

Appleov korisnički vodič upozorava na korištenje naočara tokom vožnje, dok Tesla kaže da bi vozači uvijek trebali „održavati kontrolu i odgovornost za svoje vozilo“, čak i kada je ono u autonomnom načinu rada.

Apple Vision Pro slušalice su puštene u prodaju u SAD 2. februara po cijeni od 3.499 dolara (6.370 KM).

Iako korisnici mogu da vide kroz staklo u nekim režimima, to bi i dalje ozbiljno ograničilo vid tokom vožnje.

Kompanija je pokušala da se drži dalje od nazivanja virtuelnom stvarnošću ili bilo kojim drugim sličnim imenom, umesto toga nazivajući ga „prostornim računarstvom“.

„Ne opisujte svoje iskustvo u aplikaciji kao proširenu stvarnost (AR), virtuelnu stvarnost (VR), proširenu stvarnost (XR) ili mešovitu stvarnost (MR)“, stoji u postu na blogu koji cilja programere.

Na mreži su objavljeni snimci ljudi koji nose slušalice u njujorškoj podzemnoj željeznici i u teretani.

(BBC)

Pročitajte

Uskoro hapšenja korumpiranih policajaca i političara uz asistenciju međunarodnih agencija

Uz obavještajnu asistenciju međunarodne zajednice uskoro bi moglo doći do hapšenja i procesuiranja korumpiranih političara …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *