sreda , 21 februar 2024
Home / Politika / Princ Vilijam imenovao ličnog sekretara: U timu kraljevske porodice i diplomata koji je nekad radio u BiH
epa11134802 Britain's William, the Prince of Wales arrives at London’s Air Ambulance Charity Gala Dinner in London, Britain, 07 February 2024. The Prince of Wales is back on royal duties after taking time off while Britain's Catherine the Princess of Wales recovers from surgery and Britain's King Charles III rests after beginning cancer treatment. EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Princ Vilijam imenovao ličnog sekretara: U timu kraljevske porodice i diplomata koji je nekad radio u BiH

Princ Vilijam od Velsa, koji je preuzeo brojne dužnosti svog oca otkako je dijagnostifikovano da kralj Čarls ima rak, pojačao je svoj tim i ubuduće će njegov najbliži saradnik biti jedan bivši diplomata.

Kako se navodi, princ od Velsa je bivšeg diplomatu postavio da bude njegov privatni sekretar u trenutku kada je ponovo preuzeo javne dužnosti.

Ijan Patrik, koji je radio za nekadašnjeg lidera liberalnih demokrata i visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna preuzeće tu funkciju, naveli su.

Gardijan podsjeća da je Patrik bio sekretar Ešdaunu kada je bio u Bosni i Hercegovini od 2002. do 2006. godine, a prije nego što se pridružio Kancelariji za vanjske poslove, Komonvelt i razvoj.

Podsjetimo, princ Vilijam se vratio redovnim dužnostima, nakon što se jedno vrijeme povukao da bi bi bio uz suprugu Kejt Midlton koja se oporavlja od operacije abdomena.

Vilijam je umjesto svog oca u srijedu bio na ceremonijama u zamku Vindzor, a potom je prisustvovao jednoj gala večeri, gdje se zahvalio javnosti na podršci u “zdravstveno teškim vremenima za njegovu porodicu”.

(SrpskaInfo)

Pročitajte

SAD predložile rezoluciju UN o privremenom primirju u Gazi, EU zatražila hitan prekid borbi

Sjedinjene Države predložile su nacrt rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u kojoj se naglašava podrška …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *