ponedeljak , 26 februar 2024
Home / Bosna i Hercegovina / Uređaj stavili pod auto: Tri osobe osumnjičene za praćenje i prisluškivanje bivšeg ministra

Uređaj stavili pod auto: Tri osobe osumnjičene za praćenje i prisluškivanje bivšeg ministra

Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Aldena Hota, Vesne Gašpar i Abudulaha Velagića zbog neovlaštenog prisluškivanja bivšeg federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića.

Optuženima se na teret stavlja da su se od januara do aprila 2021. godine udružili u kriminalnu grupu koja je neovlašteno prisluškivala i snimala tadašnjeg ministra Džindića, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uređaj za praćenje i zvučno snimanje optuženi su postavili ispod Džindićevog automobila i prisluškivali ga posredstvom mobilne aplikacije.

Optuženi Hot se tereti i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i posjedovanje i omogućavanje uživanja droga.

Za glavni pretres postupajući tužilac predložio je izvođenje više od 100 materijalnih dokaza, saslušanje devet svjedoka, vještaka za mobilne telefone i telekomunikacione tehnologije, kriminalističke vještake za hemijska ispitivanja, te vještaka za balistička i mehanoskopska vještačenja.

(Srna)

Pročitajte

Znate li koja su pravila za prenos lijekova preko granice, šta smijete nositi i uz koje uslove?

Unošenje gotovih lijekova za osobne potrebe putnika moguće je u količinama potrebnim najviše za liječenje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *