sreda , 21 februar 2024
Home / Hronika / (VIDEO) U Španiji uhapšeno 8 osoba: Gliser krijumčara droge se zakucao u policijski čamac

(VIDEO) U Španiji uhapšeno 8 osoba: Gliser krijumčara droge se zakucao u policijski čamac

Osmoro ljudi uhapšeno je u vezi sa incidentom u kojem su dva pripadnika španske žandarmerije ubijena, a još dva ranjena u patrolnom čamcu na koji je naletio gliser krijumčara droge u luci Barbata na jugu zemlje.

Gardijan navodi da se na video snimku incidenta, koji se dogodio u petak uveče, vidi se kako gliser u kojem su bili osumnjičeni krijumčari droge udara u policijski čamac pri velikoj brzini.

Niz okršaja između policije i krijumčara

U većem dijelu južne španske obale prethodnih godina se dogodio niz nasilnih okršaja između policije i krijumčara koji donose drogu iz Afrike.

Vojna žandarmerija, koja patrolira španskim lukama, putevima i granicama, saopštila je da su dva putnika sa glisera uhapšena, a da su trojica pobjegla.

Jedan od ranjenih žandarma je ostao u bolnici

Jedan od ranjenih žandarma je ostao u bolnici i van životne je opasnosti. Premijer Španije Pedro Sančes uputio je saučešće porodicama ubijenih žandarma.

– Ranjenim agentima želim brz oporavak, a želim da naglasim značajan rad državnih bezbjednosnih službi u borbi protiv krijumčarenja droge – poručio je Sančes.

(Srpskainfo)

Pročitajte

“Ako ga izruče, umrijet će” Počinje Assangeova posljednja pravna bitka

Ako Assange dobije saglasnost u posljednjem suđenju, održat će se puno saslušanje kako bi se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *