sreda , 21 februar 2024
Home / Hronika / Veliki požar u vodenom parku u Goteborgu, crni dim nadvio se nad gradom

Veliki požar u vodenom parku u Goteborgu, crni dim nadvio se nad gradom

Veliki požar zahvatio je novi vodeni park Oceana u švedskom gradu Goteborgu, a veliki oblak crnog dima širi se gradom.

„To je veća vatra. Mi smo na mjestu događaja“, kaže Björn van der Kaay, operater alarma i linije u službi spašavanja Geteborga.

Dim od vatre može se vidjeti nad većim dijelom grada a kako kažu svjedoci mogli su se vidjeti i dijelovi tobogana kako otpadaju.

Službe hitne pomoći su izdale VMA, važno obavještenje za javnost.

„Menadžer za spašavanje poziva sve u tom području da uđu u zatvorene prostore i zatvore vrata, prozore i ventilaciju“, kaže se u poruci.

Na mjesto događaja je pozvana i policija.

„Trenutno pomažemo spasilačkoj službi u njihovom radu“, kaže August Brandt, portparol za medije u policijskoj regiji Zapad.

Saobraćaj u blizini požara se privremeno preusmjerava. Kako javlja SOS alarm, na mjesto događaja stigla je i hitna pomoć a za sada nije jasno da li je neko povrijeđen.

„Možemo potvrditi da se radi o velikom požaru i aktivirali smo naš krizni menadžment. Požar je izbio u južnom dijelu zgrade gdje imamo četiri velika tobogana“, kaže Mårten Westlund, menadžer komunikacija u Lisebergu.

Upitan je o tome koliko ljudi je bilo u parku kad je izbio požar.

„Ne znam. Nemamo informacija da bi trebalo biti povrijeđenih, sada smo u postupku da se uvjerimo da je tako. Mi pomažemo hitnim službama sada u akutnoj fazi, a na druge detalje možemo se vratiti u kasnijoj fazi“, kaže on.

Lisebergs zabavni park opisuje novi park Ocean kao „vodeni svijet“ koji će svoja vrata otvoriti početkom 2024. godine. U bazenu će se nalaziti ukupno 14 vodenih atrakcija. Ukupna površina je 13.600 kvadratnih metara, od čega je vanjski dio 4.000 kvadratnih metara, a zatvorena bazenska sala 6.000 kvadratnih metara, piše Liseberg na web stranici.

(Klix.ba)

Pročitajte

Aleksa Ukropina pao na doping testu, ništa od Olimpijskih igara

Ljevoruki igrač testiran 21. januara, neposredno pred odlazak u Trebinje na početak priprema za Svjetsko …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *