ponedeljak , 26 februar 2024
Home / Bosna i Hercegovina / Dodik iz Banjaluke: Podržao sam Lukića na Twitteru, u mislima sam sa njim

Dodik iz Banjaluke: Podržao sam Lukića na Twitteru, u mislima sam sa njim

U Sudu Bosne i Hercegovine danas počinje suđenje Milošu Lukiću, vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske, optuženom za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

Lukić je prvobitno bio optužen s Miloradom Dodikom, predsjednikom RS, ali je suđenje u odnosu na njega razdvojeno usljed Lukićevog zdravstvenog stanja.

Dodika danas nije bilo u Sudu Bosne i Hercegovine, a medijima u Banjaluci je izjavio kako je Lukića podržao – preko društvene mreže X (nekadašnji Twitter).

“Obratio sam se na svom Twitter nalogu i rekao sve oko Lukića – čovjeka koji je pokazao hrabrost i nije oklijevao da zaštiti interese RS. Nisam otišao jer naša policijska struktura procjenjuje da ima nekih rizika za moje kretanje u FBiH, ali sam u mislima sa Lukićem”, naveo je.

Podsjetimo, i Dodik je pred Sudom BiH zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta, a tokom svakog njegovog dolaska na ročište, stizale su i pristalice. Na zadnjem ročištu došlo je i do incidenta kada je potpredsjednica SNSD-a, Sanja Vulić, psovala sudije i državu, za šta joj je uručen i prekršajni nalog.

(N1 Info.ba)

Pročitajte

Znate li koja su pravila za prenos lijekova preko granice, šta smijete nositi i uz koje uslove?

Unošenje gotovih lijekova za osobne potrebe putnika moguće je u količinama potrebnim najviše za liječenje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *