ponedeljak , 26 februar 2024
Home / Magazin / OVO JE JEDINO MJESTO NA PLANETI GDJE ŽIVE LJUDOŽDERI: Ljudsko meso im je jedino na meniju, a ko tamo zaluta SPASA MU NEMA (FOTO)

OVO JE JEDINO MJESTO NA PLANETI GDJE ŽIVE LJUDOŽDERI: Ljudsko meso im je jedino na meniju, a ko tamo zaluta SPASA MU NEMA (FOTO)

Sigurno ste gledali filmove o zombijima i Hanibalu Lektoru tokom svog života, ali očigledno ste sebi govorili da sve ove strašne scene nisu ništa drugo do fikcija scenarista. Ali, izgleda da nije tako.

Ljudožderi u filmovima mogu da izgledaju pretjerano, ali oni postoje u stvarnom životu i ne samo u istoriji, već čak i sada.

Kroz istoriju, kanibalizam je bio strašni zločin.

Mnogi ljudožderi su to radili iz zadovoljstva, kao metoda osvete, ali mnogi kao kaznu takozvanim vješticama i kriminalcima.

Bio je široko prisutan u Amazoniji, afričkim plemenima u Kongu i nekoliko plemena na Novom Zelandu i Indiji. Čak i u modernim vremenima, mnogi kanibalistički zločini su se desili u civilizovanim društvima. Kao što je američki serijski ubica Džefri Damer koji je ubio i pojeo 17 žrtava između 1978. i 1991. ili nemački kanibal Armin Mejers, koji je ubio svoju žrtvu nakon što ga je upoznao i pojeo skoro 10 kg njegovog mesa u nedeljama nakon ubistva.

Ti strašni zločini desili su se u modernim društvima i to je ono što stvara jezu niz kičmu. No, ove tragedije se retko dešavaju u savremenom svetu, tako da ne treba brinuti.

Ili treba…

Papua Nova Gvineja je poslednje geografsko mjesto na svetu gdje filmovi poput kanibalskih plemena još uvek žive na našoj planeti. Pleme Korovaj je pleme koje živi na jugoistoku Papue. Nisu otkriveni sve do 1974. godine kada je grupa zapadnih naučnika krenula u ekspediciju u to područje, a prije toga mnogi istraživači vjeruju da oni nisu shvatili da postoje drugi ljudi na svijetu.

Oni grade svoje kuće od drvoreza (koje izrađuju) i palmi na visini od skoro 50 metara, da bi se zaštitili od rivalskih sela i predatora. Mnogi Korovaji veruju da uljezi nose demone i zle duhove i da ih treba sprečiti da uđu na njihovu teritoriju, iako su neki od članova tog plemena prošli taj mit nakon kontakta sa naučnicima i novinarima.

Kanibalistička kultura u plemenu je još uvek prisutna, jer veruju da svaka osoba oko njih za koju bi mogli da osete da ju je otela kakua demon na Korovajskom jeziku mora biti ubijena i pojedena.

Stravičan događaj se obično dešava kada starješina u plemenu najstarija osoba počne sam da se moli i hipotetički čuje unutrašnje glasove koji mu govore koga je u plemenu uzeo demon, i praktikuje vještičarenje, zatim dovodi ljude iz plemena oko sebe i kaže im koja je ta osoba. Ubiju je, a onda starešina izvrši proces kasapljenja.

Ova strašna praksa se tu nije zaustavila. Pleme Korovaj uprkos njihovoj interakciji sa ljudima van plemena, poslednjih godina, mnogi od njih i dalje smatraju druge ljude van plemena lovom i đavolskim duhom koji se mora sprečiti da uđe na teritoriju.

Izveštaji navode da pleme još uvijek praktikuje kanibalizam i moli se sa istim nasleđenim mitovima. Vlasti u Papui Novoj Gvineji uvek upozoravaju turiste da sami ne pješače, a lokalni vodič iz hotela je uslov za bezbjedno putovanje.

Uprkos tome, nema nedavnih prijavljenih incidenata u kojima je pleme nanjelo bilo kakve povrede turistima. Preporuka je da turisti budu oprezni i da se pridržavaju uputstava tamošnjih vlasti za bezbjedan odmor.

(Kurir.rs/Informer/T.B.)

Pročitajte

Koliko mladenci mogu da zarade od koverti? Na svadbu više niko ne nosi 50 evra, a Miloš i Jovana su gostima iskreno rekli da se malo više otvore

Iako se budući mladenci raduju svom najvažnijem danu, oni se, sigurno, i hvataju za glavu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *