Categories Republika Srpska

Glana tužiteljka Olga Pantić javno priznala da OJT Bijeljina nije postiglo zadovoljavajuće rezultate

Olga Pantić, Glavna tužiteljka OJT Bijeljina danas je održala pres za medije u kojem je javnost upoznala sa izvještajem godišnjeg rada Tužilaštva.

Na samom početku presa, Pantić je, slučajno ili ne, skrenula pažnju na to da će OD SAD biti pravilo da svake godine objavljuje izvještaj o radu i plan rada. Ogla Pantić je na poziciju Glavnog tužioca u OJT Bijeljina imenovana 01.09.2021. godine. Obzirom da je ovo prvi izvještaj o radu Tužilaštva od kako je pomenuta imenovana na poziciju, postavlja se pitanje; Zašto do sada nisu objavljivali izvještaj o radu?

Zatim, na presu Pantić više puta naglašava predmete iz prethodnih godina. Obzirom da od tad nema izvještaja, a sada se naglašava preopterećenje Tužilaštva, postavljamo i pitanje; Da li se radi o „peglanju“ nerada iz prethodnih godina?

Na samom početku presa, Pantić je navela da Tužilaštvo u Bijeljini nije postiglo zadovoljavajuće rezultate. Razloge za to vidi u objektivnim, ali i subjektivnim faktorima.

Na sajtu OJT Bijeljina je objavljen izvještaj koji je prezentovala tužiteljka. U njemu se navodi da jedan tužilac nije ostvario normu jer, vjerovali ili ne, ima uslove za penziju, pa valjda zbog toga nije radio. Pored navedenog, postoji još tužilaca koji nisu ostvarili norme. Jedni tužioci su bili na bolovajnu, drugi kasno došli u Tužilaštvo, treći zbog obimnosti predmeta.

Međutim, ne ulazeći u opravdanost ovih razloga, zanimljivo je da Glavni tužilac problem vidi u gotovo svakom tužiocu, a ne u svom radu.

Izvještaj o radu OJT Bijeljina možete preuteti klikom OVDJE.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You May Also Like