Categories Intelligence

Da li dolazak delegacije MUP-a RS, na čelu sa ministrom Sinišom Karanom i Direktorom policije RS Sinišom Kostreševićem, u OJT Bijeljina najavljuje nova pakovanja nepodobnih, te da li je to novi udar na ministra pravde RS?!

Uprava kriminalističke policije MUP-a RS sprovela je jutros u 6 časova i 30 minuta operativnu akciju kodnog naziva “Mardelj”. Samo prije šest dana Direktor policije Siniša Kostrešević imao je sastanak sa Glavnom okružnom tužiteljkom Olgom Pantić, gdje je, kako saznajemo, tražio da se izda naredba za pretres službenih prostorija Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina, a navodno mu je obrazloženje bilo vezano za određene pogodnosti koje se u KPZ-u daju licu Nikoli Kokanoviću.

Sa tim je imao cilj da obmane OJT Bijeljina i tužioce kako bi napravio predstavu te došao u KPZ Bijeljina sa sto policajaca iz Banja Luke, kao i medijima koje su ranije pozvani da snime “kako policija nešto radi”.

Izvor iz istrage nam otkriva da je jedan od zaposlenih bio saradnik policije, te im javljao šta radi rukovodstvo zatvora, a sve se svelo na neke sitne nabavke, a znamo svi da su javne nabavke dostupne na sajtu KPZ-a.

Takođe, kako saznajemo, samo jedno lice koristi vanzavodske pogodnosti, a to nije Nikola Kokanović, tako da im i to pada u vodu.

Iz navedenog se vidi da je cilj ove akcije bio pokušaj da se ukalja ugled Ministarstva pravde, te da se u javnosti predstavi kako je direktor KPZ-a Bijeljina, Milenko Gajić, korumpiran.

Naš izvor otkriva da nema dokaza da je direktor Gajić zloupotrebljavao službeni položaj, te da je ovo klasično montiranje i pakovanje krivičnog postupka. Da li je izvršen pritisak na OJT Bijeljina, jer isto to Tužilaštvo nema nadležnost da vodi istrage protiv direktora koje imenuje Vlada Republike Srpske.

Trenutno se u prostorijama MUP-a pokušavaju dogovoriti, te pokušavaju fingiranim izvještajima pokriti ovu montiranu akciju.

Interesantno će biti gledati da li je došlo do obmane Glavne tužiteljke i da li će morati da se daju ostavke odgovornih u MUP-u ili u Ministarstvu pravde.

Da podsjetimo, prije nešto više od dva mjeseca u KPZ Trebinje došlo je do podnošenja ostavke od strane direktora Zorana Miladinovića. Da li je MUP RS i u KPZ Trebinje istraživao da li je bilo zloupotreba s obzirom, po nezvaničnim informacijama, o uzimanju mita od odbjeglog kineza. Da li je ovo direktni udar na ministra pravde? Ostaćemo istrajni, te odgovor tražiti od Direktora policije RS i Ministra MUP-a.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like