Categories Region

Nakon jednog jakog uslijedilo 30 zemljotresa

Zemljotres od 5,4 stepena po Rihteru mogao je da izazove izvjesnu materijalnu štetu u epicentralnom području.

Nakon zemljotresa od 5,4 stepena po Rihteru koji je potresao teritoriju Crne Gore u četiri sata i šest minuta nakon čega je uslijedila serija slabijih potresa.

Seizmolog Srđan Ceković iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore (ZHMS) kazao je za portal RTCG da je nakon glavnog zemljotresa uslijedilo još čak 30 potresa.

Prema podacima sa sajta ZHMS, desetak minuta nakon prvog zemljotresa dogodio se još jedan, jačine 3,2 stepen po Rihteru.

Ni nakon toga se tlo nije smirilo da je uslijedila serija od više od 15 zermljotresa od 4.20 do 6.30 jačine od 2 do 3 stepena po Rihteru.

Prema istim podacima u 6.38 uslijedio je zemljotres od 3,3 stepena Rihtera, nakon kojeg je uslijedila još jedna serija slabijih zemljotresa.

Svi ti registrovani su registrovani u istom epicentralnom podrčju, na oko 30 kilometara od Nikšića u pravcu Bosne i Hercegovine.

Iz ZHMS su saopštili da je zemljotres od 5,4 stepena po Rihteru mogao da izazove izvjesnu materijalnu štetu u epicentralnom području, javljaju Vijesti.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You May Also Like