Categories Republika Srpska

Sumnjiv tender od 75000KM u Banja Luci

Javna nabavka koju je raspisao Grad Banja Luka ocijenjena je rizičnom jer tehničke specifikacije u tenderskoj dokumentaciji ukazuju na to da postoji mogućnost diskriminacije ponuđača, tenderska dokumentacija je naknadno mijenjana i u postupku je izjavljeno pet žalbi

 

Grad Banja Luka raspisao je tender za nabavku službenih uniformi, procijenjene vrijednosti 75.000 KM, a portal Pratimotendere ovoj nabavci je dao crvenu zastavicu što, po njima, ukazuje na visok rizik mogućih zloupotreba.

Jedan od razloga zbog kojih je ova nabavka ocijenjena rizičnom jeste i taj što se ne provodi u vremenskom periodu u kojem je predviđena planskim dokumentima, ali i zato što tehničke specifikacije u tenderskoj dokumentaciji ukazuju na to da postoji mogućnost diskriminacije ponuđača, piše ovaj portal.

„Tenderska dokumentacija je naknadno mijenjana, a u postupku je izjavljeno i pet žalbi“, još su neki od razloga koji se navode u analizi portala PratimoTendere.

Detalje javne nabavke žete pogledati u nastavku:

 

 

U svim ovim slučajevima su detaljno u tehničkoj specifikaciji odredili sastav tkanine, težinu, tkanje, broj niti, temepraturu peglanja, pa čak i spektralne karakteristike obojene površine.

 

 

Prema podacima s Portala javnih nabavki BiH, Grad Banja Luka ranije je službene uniforme nabavljao od firme Miltex d.o.o.

 

pratimotendere.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like