Categories Republika Srpska

Kraj simbioze: Dodik pušta Stanivukovića niz vodu?

Osmi mart tradicionalno je obilježen u multimedijalnoj sali u krugu Čajeveca u organizaciji SNSD-a Banja Luka. Dame je zabavljao Darko Lazić, dok je uz njega zapjevao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je iskoristio priliku te se prisutnima obratio, damama poželio srećan praznik i ukazao na njihov značaj u toj stranačkoj strukturi.

Međutim, jedan dio obraćanja se posebno ističe, a to je da će SNSD Banja Luka na lokalnim izborima imati svog kandidata.

U centru pažnje javnosti je, od kraja Opštih izbora 2022. godine, takozvana „simbioza“, odnosno bliskost i saradnja Draška Stanivukovića sa političkim vrhom Republike Srpske, a prije svega Miloradom Dodikom. Prvo javno pojavljivanje je bilo na polaganju kamena temeljca za most u naselju Česma. Simbolično, jer je jedan od najpopularnijih javnih okršaja između Dodika i Stanivukovića bio upravo prilikom polaganja kamena temeljca za most u Čelincu, gdje je Dodik Stanivukovića optužio za napad, a Stanivuković Dodika da mu je udario telefon.

Ali nakon Česme, saradnja. Saradnja koja je naišla na oštre kritike Stanivukovićevih opozicionih kolega koji smatraju da ne smije biti kompromisa i saradnje sa vlasti, ali i od dijela javnosti koji je Stanivukoviću dao podršku upravo zbog njegove oštre borbe protiv vladajućih.

Foto: Glas Srpske

U javnosti se mnogo toga spominjalo kao razlog saradnje Dodik-Stanivuković, od toga da je ucjenjen, do toga da su mu se pare osladile.

Podsjetimo se kako je prošla peticija za opoziv. Koji opoziv?

Dio banjalučke javnosti smatra da Stanivuković jedinu šansu da obnovi mandat ima ukoliko bi bio kandidat SNSD-a, a i pojedini članovi ove stranke nisu potpuno negirali ovu mogućnost.

Međutim, desio se osmomartovski zaokret.

U svakom slučaju biće veoma interesantno pratiti banjalučke lokalne priče i oko izbora.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You May Also Like