Categories Region

DEDA LJUBE UBIO RAZBOJNIKA KOJI MU JE UPAO U KUĆU: Bio je optužen za ZLOČIN, onda se desio OBRT koji su svi PRIŽELJKIVALI (VIDEO)

Ljubomir Mitev iz sela Кojkovo kod Кratova u Severnoj Makedoniji proglašen je nevinim 2019. za ubistvo koje mu se stavilo na teret kada je 2013. godine pucao u dvojicu razbojnika, a jednog od njih ubio.

Dvojica muškaraca su pretresli skromnu kuću tada 79-godišnjeg deda Ljubeta i satima napadali njega i njegovu suprugu, zahtevajući od njih da otkriju gde drže svoje dragocenosti.

Pljačka se dogodila 27. februara 2013. godine u njihovoj trošnoj kući u planinskom selu Кojkovo, kada su dvojica uljeza, Zoran Zlatkov (28) i ranjeni Borčo Ivanov (30), nasilno ušli u njihovu kuću.

Deda Ljubetu su stavili najlon u usta, gurnuli ga na zemlju i tukli, a potom ga konopcem vezali za stolicu, dok su njegovu ženu prekrili ćebetom i maltretirali je. Кada su otišli ​​u drugu prostoriju da traže novac, on je iskoristio njihovu nepažnju i izašao iz kuće. Otišao je u podrum i uzeo očevu lovačku pušku iz koje je pucao, ubivši Zlatkova i ranivši Ivanova. Razbojnik Ivanov, koji je preživeo, osuđen je na 8 godina zatvora.

Javnost je bila ogorčena kada je muškarac optužen za ubistvo, a njegov tim odbrane je insistirao da se radi o jasnom slučaju samoodbrane. On je optužen za ubistvo i nedozvoljeno držanje vatrenog oružja 2015. godine.

Suđenje dedi Ljubetu se oteglo, jer je u aprilu te godine, na zahtev njegovih advokata, zbog određenih propusta, optužnica povučena i predmet vraćen u istražni postupak.

Tokom celog suđenja javnost je tražila oslobađajuću presudu za deda Ljubeta, jer su ga nasilnici napali u njegovoj kući, pa je pucao u samoodbrani da bi se spasao.

Na kraju, optužba za ubistvo je povučena i sud ga je proglasio krivim za optužbu za vatreno oružje i izrekao mu uslovnu kaznu.

“Ovo je velika pobeda za vladavinu prava. Ovo se može koristiti kao školski primer samoodbrane. Nadamo se da se tužioci neće žaliti i da će dozvoliti deda Ljube da proživi svoj život u miru” rekao je tada advokat Hristijan Georgievski.

Advokat je rekao da je zadovoljan presudom.

“Ovo je velika pobeda u ime pravde posle šestogodišnje pravne bitke” rekao je Georgievski.

(Kurir.rs/Blic/Preneo: A.N.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like