Categories USA

(VIDEO) Trenutak udara: Vozila sletela u vodu, traga se za više osoba

Most Fransis Skot Ki u Baltimoru u SAD srušio se u utorak rano ujutru nakon što ga je udario veliki brod, javlja CNN pozivajući se na snimak do kojeg je došao. Vatrogasna služba Baltimora saopštila je da timovi hitne pomoći tragaju za najmanje sedam osoba za koje se veruje da su pale u vodu.

Saobraćaj preko mosta je preusmeren, saopštila je Uprava za transport Merilenda (MTA) i nije jasno da li je neko povređen, prenosi CNN.

Kako prenosi Sky News, na mostu je u trenutku nezgode bilo vozila, koja su sletela u vodu. Kevin Kartrajt, predstavnik za štampu vatrogasne službe grada Baltimora, rekao je da je glavni fokus trenutno „pokušaj spasavanja ljudi“.

Hitne službe su na terenu.

Most sa četiri trake protezao se preko reke Patapsko i služio je kao najudaljeniji prelaz luke u Baltimoru. Povezivao je međudržavni put-695.

Mediji prenose i snimak rušenja mosta koji je za saobraćaj otvoren 1977. godine.

AP Photo/Patrick Semansky, File/Tanjug

Na snimku se vidi visoki brod koji je krenuo direktno prema jednom od stubova mosta pre nego što se sudario sa njim. Usledilo je rušenje ogromnog dela mosta u vodu za samo nekoliko sekundi. Udar je odmah izazvao urušavanje i okolnih delova mosta.

N1info.rs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like