Categories Intelligence

Lazović i Katnić biće privedeni sudiji za istragu

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) juče su uhapsili Lazovića i Katnića nakon višemjesečne istrage koju su sproveli u saradnji sa EUROPOL-om

Bivši policijski funkcioner Zoran Lazović i nekadašnji glavni specijalni tužilac Milovoje Katnić oko 18 sati trebalo bi da budu privedeni sudiji za istragu, koji će odlučiti o zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da im se odredi pritvor do 30 dana.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) juče su uhapsili Lazovića i Katnića nakon višemjesečne istrage koju su sproveli u saradnji sa EUROPOL-om.

Na teret im stavlja da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja, odnosno da su beogradskim kriminalcima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću pomogli da ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru…

Pripadnici SPO pretresali su danas porodičnu kuću Zorana Lazovića u Podgorici, nakon što su juče kontrolisali njegov stambeni objekat u Bijelom Polju.

Nakon što su juče u zoru policajci počeli pretresati imovinu kako bi, eventualno, pronašli tragove izvršenja krivičnih djela, iz SDT-a, kojim rukovodi Vladimir Novović, saopštili su o kakvoj akciji je riječ.

“Na osnovu međusobne saradnje i višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – Europol, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je, uz asistenciju Sektora policije specijalnih namjena, lišilo slobode M. K., bivšeg glavnog specijalnog tužioca i Z. L., bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije, zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja”, saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Tada je objasnio i da se pretresa u Podgorici, Cetinju, Budvi i Bijelom Polju.

Nešto kasnije oglasila se i Uprava policije, odakle su saopštili da su Katnić i Lazović uhapšeni u predmetu “Alfa”.

U saopštenju UP piše da je taj predmet rezultat višemjesečnog rada, međunarodne saradnje i koordinacije SDT-a sa nekoliko njihovih organizacionih jedinica, a posebno SPO.

“Današnja realizacija pomenutog predmeta je samo nastavak ranije započetih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i predstavlja kontinuitet aktivnosti u sveobuhvatnom reformskom procesu”, kazali su juče iz policije.

Vijesti.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like