Categories Intelligence

Naplaćivali 1.500 evra po osobi: Ovo su imena 17 uhapšenih u velikoj POLICIJSKOJ AKCIJI „Piramida“

Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužilac iz Odsjeka za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, uputila je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora, za osumnjičene u akciji “Piramida”, čiji je cilj sprečavanje organizovanog krijumčarenja migranata.

Pritvor je predložen za Selima Delića (27) iz Cazina, Amela Mušinbegovića (43) iz Visokog, te Dženetu Hadžiosmanović (25) iz Visokog.

Akcija “Piramida” usmjerena je protiv kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem migranata.

– Osumnjičeni u predmetu “Piramida” su pod istragom i terete se da su kao organizovana grupa, sa jasno podijeljenim ulogama i zadacima, pronalazili i vrbovali, prevozili, smiještali i krijumčarili ilegalne migrante sa područja USK, na područje Hrvatske i EU, za šta su naplaćivali velike novčane iznose od 1.500 evra ili više po krijumčarenoj osobi – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni učestvovali u krijumčarenju oko 600 migranata, među kojima oko 100 maloljetnih osoba.

Radi osiguranja neometanog vođenja postupka, za 14 osoba predloženo je određivanje mjera zabrane (međusobno sastajanje i neposredno ili posredno kontaktiranje).

Na tom spisku su Elvir Kaplan (52), Tarik Halilović (36), Eldin Šehagić (25), Anes Šečerović (35), Rasim Ganić (38), Almir Muhović (25), te Nihad Nizić (41).

Uz njih, zahtjev za mjere zabrane odnose se na još sedam osoba, a to su Dragan Perak (22), Ermin Bajrić (36), Sanela Delić (25), Kemal Karajić (36), Rasim Samardžić (72), Redžo Delić (37) i Zuhdija Nadarević (54).

Srpskainfo

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You May Also Like