Categories Bosna i Hercegovina

Posljedica oštrih retorika? Oglasila se policija o napadu na kuću povratničke porodice u Gacku: “Vatrenim oružjem oštećeno staklo kuće”

Službenici PS Gacko su jučer po nalogu postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju obavili uviđaj na kući H.K. u mjestu Gračanica u Gacku, koji je prijavio da je na istoj oštećeno prozorsko staklo.

“Policijski službenici su utvrdili da je u kući, u kojoj prema riječima H.K. niko ne živi, oštećeno jedno prozorsko staklo upotrebom vatrenog oružja.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje nastavljaju da preduzimaju sve mjere i radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja, a postupajući tužilac se nije mogao izjasniti ima li u ovom događaju elementa krivičnog djela, te naložio da mu se dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama”, saopšteno je iz PU Trebinje.

Također, federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak razgovarao je sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Sinišom Karanom, a tema razgovora bio je napad na bošnjačku povratničku porodicu u Gacku u kojem je korišteno vatreno oružje.

Ministar Karan informisao je ministra Isaka kako policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, zajedno sa postupajućim tužiocem, aktivno rade na rasvjetljavanju ovog događaja te da je uvjeren kako će počinitelji uskoro biti otkriveni.

Ministar Isak i ministar Karan osuđuju sve napade na povratnike u Bosni i Hercegovini te poručuju kako policijski službenici neće imati ni minimum tolerancije prema licima koja budu ugrožavala povratnike u bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine ili iz bilo kojeg naroda.

Na kraju razgovora zaključeno je kako će ministri nastaviti razmjenjivati informacije vezane za konkretan događaj, ali i da će se dodatno intenzivirati saradnja uprava policije u pogledu zaštite povratnika u oba bosanskohercegovačka entiteta, saopšteno je iz FMUP-a.

Podsjećamo, ranije danas, ministar Nerin Dizdar je na Facebooku objavio da se desio napad na povratničku porodicu u Gacku.

N1info.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like