Categories Region

Prepiska Medenice sa Šćepanović: Pažin “kancer”, Popović “naše čeljade”

Trebate da glasate za Mirjanu Popović, sjajna je i zrela, piše nekadašnja predsjednica Vrhovnog suda. Popović nedavno izabrana za predsjednicu Apelacionog suda

Nekadašnja predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica urgirala je kod bivše poslanice Demokratske partije socijalista Marte Šćepanović da partija iz koje ta Kolašinka dolazi podrži Mirjanu Popović za sutkinju Ustavnog suda, jer je “naše čeljade”…

Popović je nedavno izabrana za predsjednicu Apelacionog suda.

Medenica i Šćepanović u višemjesečnoj prepisci komentarisale su skup koji je u aprilu 2021. godine u Kolašinu organizovao sin dugogodišnje sutkinje, ko se iz DPS-a odazvao pozivu, a poslanica DPS-a je od nje tražila da jedan predmet drži pola godine u fioci, pokazuje prepiska koju su Kolašinke vodile preko aplikacije Telegram.

U aprilu 2021. godine Medenica se žali sagovornici da se iz kolašinskog DPS-a nisu odazvali pozivu za proslavu koju je organizovao njen sin i koji je “svakoga pojedinačno zvao”.

Šćepanović odgovara da joj je Marko rekao da je “bilo vrh”.

“Mada ih je dosta otišlo za PG. Pričaćemo. Šta ću od komita. Moramo sjesti. Marko je bio i predsjednici MO. Saznali smo preko viber grupe za ovo. Mada znam za sabotere”, šalje Šćepanović 4. aprila 2021. godine.

Medenica u novembru te godine sugrađanki šalje inicijativu predatu još u septembru 2020. godine Ustavnom sudu i najavljuje da će joj sjutradan poslati rješenje, što i čini.

“Znači ođe je sporan bio član ZPIO?”, pita Šćepanović.

Nekoliko dana kasnije, 5. decembra, Šćepanović piše Medenici.

“Bila sam kod koga treba oko onoga… ono nam ništa ne odg… sad ću ga zvati da priprema dokument, a ti vidi ako ikako mogu pola godine da drže… je li to moguće? To bi nam bio pakao… završena misija…”, piše poslanica.

Vidi ako ikako mogu pola godine da drže predmet: Marta Šćepanović
Vidi ako ikako mogu pola godine da drže predmet: Marta Šćepanovićfoto: Luka Zeković

Medenica joj odgovara:

“Pola godine ne mogu sigurno, ali da odlože za sledeću mogu pokušati… Ali nijedan ne može garantovati toliko odlaganje. Treba pokušati, a ja ću sa druge strane pritisnuti”.

Šćepanović piše: “Ako pribavi dokument”, pa onda dodaje: “Što se njega lično tiče, zabolje me… nikoga slušao nije bez sebe i svoje savjetnike… ali što nas sve uništiše to je problem…”.

Sutkinja se tada obrušila na osobu o kojoj razgovaraju:

“Tako uvijek bude na kraju. Kada ja za ovaj postupak nijesam znala onda možeš procijeniti količinu njegove neodgovornosti. Sada mu je jedino stalo da podnese ostavku da ne bi izgubio nadoknadu”, šalje ona.

Sagovornica joj odgovara:

“Kako ga čitaš. I pita kako može opet biti predsjednik oo DPS. ‘Ladno. Vjeruješ li to???”.

“Nije on avetinja koliko ga mi doživljavamo”, piše joj Medenica.

“Davno sam ti rekla – ‘Budi pametan – pravi se glup’. To je njegova parola i Krivokapićeva”, zaključuje Šćepanović.

Tog dana prepisku završavaju emotikonima u obliku srca i smijehom…

Konverzaciju nastavljaju 14. decembra, kada Šćepanović pita: “Je li Vesna Zvicer glasala da se čeka odluka Ustavnog suda po onoj inicijativi?”.

Medenica joj odgovara da će provjeriti i javiti joj, što i čini.

“Ajde na odboru sam. Pa bih da je pripitam ponešto”, šalje joj Šćepanović.

Nakon insistiranja Šćepanović, pojašnjava joj da čeka da joj se javi Rada Kovačević, jer nije baš sigurna, a nekoliko minuta kasnije piše:

“Evo potvrđuje Rada da smo bili svi za odlaganje po mom predlogu, do odluke Ustavnog suda”.

“Toliko su se Dritan i Demokrate klali da je sad sve izgubilo smisao za diskusijom. Ludilo što se radi”, šalje joj Šćepanović nakon što je dobila odgovor.

“Prava ‘Zadruga’… Trebate da glasate za Mirjanu Popović kandidata za Ustavni sud. Sjajna, zrela i za predsjednika i Vrhovnog i Ustavnog. Naše čeljade. Sve je na odboru oduševila. Obrazovana neviđeno i sposobna za oratorstvo sa stilom i kvalitetom. Do sad takav kandidat u Skupštinu nije ulazio. U međunarodnoj asocijaciji sudija zapaženu ulogu oponaša. Bila naš kandidat za ESLJP”, piše Medenica.

“Eh kad ti sad ovo kažem. Ovi naši članovi odbora mi kažu da su dobili stav da nikog ne podrže? Kažem kako nikog? Idete, saslušavate kandidate, kako na kraju da ne glasate? Kaže rekao im (Zoran) Pažin. Predložio da se zauzme takav stav”, odgovara joj Šćepanović.

“Kakav Pažin, propalica i kancer CG. Fukara”, odgovara joj Medenica.

Pažin je bio ministar pravde u Vladi Duška Markovića, do pada DPS-a na izborima 30. avgusta 2020. godine…

Vesni Medenici u dva odvojena postupka sudi se pred podgoričkim Višim sudom, zbog optužbi da je zloupotrebljavala službeni položaj.

Specijalno državno tužilaštvo tereti je da je postala član organizovane kriminalne grupe koju je formirao njen sin Miloš.

Kriminalnu grupu Miloša Medenice terete za stvaranje kriminalne organizacije, krijumčarenje, davanje i primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotrebu službenog položaja, šverc droge, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teške tjelesne povrede i sprečavanje dokazivanja.

Vijesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like