Categories Region

Stejt department: Eskobar nije smijenjen, u okviru redovne rotacije dobiće novu funkciju

“Kao diplomatski službenik, Eskobar je na svojoj sadašnjoj funkciji bio tri godine, a trebalo bi da pređe na svoj sljedeći zadatak u narednim nedjeljama”

Stejt department je demantovao da je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar razriješen dužnosti, navodeći da će Eskobar u narednim nedjeljama, u okviru redovne rotacije, dobiti novu funkciju, piše Tanjug.

Portparol Stejt departmenta je, u odgovoru na pitanje Tanjuga da li može da potvrdi vijest koju je objavio portal Frontlajner da je Eskobar razriješen dužnosti, istakao da su navodi urednika tog portala Vudija Džimšitija lažni i da Eskobar nije razriješen sa funkcije.
“Sve karijerne diplomate u inostranstvu rotiraju se svake jedne do četiri godine, što je redovna praksa. Kao diplomatski službenik, Eskobar je na svojoj sadašnjoj funkciji bio tri godine, a trebalo bi da pređe na svoj sljedeći zadatak u narednim nedjeljama. Do zakazane tranzicije, on ostaje na dužnosti zamjenika pomoćnika sekretara u kancelariji za evropska i evroazijska pitanja, kao i specijalnog izaslanika za pitanja zapadnog Balkana”, navedeno je u odgovoru Stejt departmenta Tanjugu.

Vijesti.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like