Categories Intelligence

OPTUŽEN ZA UBISTVO Amir Lisičić Švabo, saradnik ubice Bibija izručen u BiH iz Njemačke

Službenici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su danas na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, od pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine, a u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Tuzli izvršili preuzimanje optuženog A.L.

Službenici sudske policije su odmah nakon preuzimanja optuženog sproveli u prostorije Kantonalnog suda u Tuzli.

A.L. je bio u bjekstvu, pa je za istim raspisana potjernica, po kojoj je uhapšen u Njemačkoj, nakon čega je od strane nadležnih organa izručen.

Kako saznaje Avaz, izručen ja Amir Lisičić saradnik Damira Mehića Bibija.

Amir Lisičić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 16 godina i šest mjeseci zbog saučesništva u likvidaciji Emira Džinića, kao i za pokušaj ubistva Amira Hodžića, saučesništva u pokušaju likvidacije Naila Hodžića i učestvovanja u grupi ljudi koja je počinila krivično djelo.

Kako se radi o osobi koja je poznata organima gonjenja i koji je optužen za krivično djelo ubistvo Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, ova aktivnost je provedena uz visok stepen sigurnosnih mjera i radnji koje su poduzimali pripadnici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, te u saradnji sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, piše Avaz.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You May Also Like