Categories Republika Srpska

Novi-stari korumpirani direktor ili direktor policije za sve građane

Danas je raspisan Javni konkurs za izbor i imenovanje Direktora policije Republike Srpske. Jedan od uslova konkursa je da nije politički aktivan, ali je pitanje da li ovaj uslov zaista treba da stoji u ovom konkursu ukoliko će politika ponovo da odlučuje ko će biti Direktor policije RS.

Trenutni Direktor policije RS Siniša Kostrešević kroz svoj četverogodišnji mandat nebrojeno puta je pokazao da je politička marioneta, a ne Direktor policije. Trenutno u tužilaštvima nalazi se više predmeta koji govore o tome da je Kostrešević korumpiran, da je zloupotrebljavao službeni položaj ili ovlaštenja, te da u određenim slučajevima nije postupao po slovu zakona, nego je dokaze koji su mu dostavljeni iskorištavao za političke ucjene i zastrašivanje, navodi ovaj sajt.

  1. godine tadašnji odbornik u Skupštini Grada Banja Luka, Ivan Begić ucjenjen je eksplicitnim video snimkom. Gospodin Begić je taj slučaj prijavio policiji Republike Srpske, te podnio prijavu Tužilaštvu protiv n/n lica. Nedugo potom Direktoru policije dostavljeni su dokazi i materijali koje je trebao da proslijedi Tužilaštvu. Da li je Kostrešević to uradio ili je iste te dokaze i materijale iskoristio na morbidan način?

U određenim razgovorima i prepiskama koje se nalaze u našem posjedu, Direktor policije potvrđuje ove navode, kao i neke druge, mnogo veće političke ucjene. Prema našim saznanjima postoji veći broj svjedoka koji su bili u posrednoj ili neposrednoj komunikaciji sa Kostreševićem, oko navedenog snimka ucjene.

Ivan Begić takođe ima odrerđene informacije, o tome ko je i kada dostavio Kostreševiću navedene materijale, a ta saznanja su dovoljna da Tužilaštvo pokrene istragu.

Sajt mpskynews.us navodi da su sva saznanja i dokaze do kojih si došli proslijedili u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, a da tekst objavljuju zbog toga što se pravosudni sistem trenutno nalazi pod političkim uticajima i sklon je prikrivanju predmeta koji se vode protiv visokopozicioniranih ličnosti.

mpskynews.us

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like