Categories Intelligence

SKAJ PREPISKA OTKRILA Narkokartel “Tito i Dino” preko insajdera u CIK BiH NAMJEŠTAO IZBORNU KRAĐU

Prepiske sa aplikacije Skaj Harisa Behrama, uhapšenog u akciji “Crna kravata dva” i vođe narkokartela Edina Gačanina pokazuju da je taj narkokartel iz Dubaija, preko osobe iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH, finansirao i namiještao izbornu krađu na izborima u BiH.

Preko Skaj aplikacije otkrivena je prepiska u kojoj Behram 15. aprila 2020. godine piše Gačaninu da je “uzeo Nermina Kljaku, brata savjetnika Fahrudina Radončića”, tadašnjeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara, koji, između ostalog, ima “jednog od glavnih iz CIK-a”, piše Avaz.

Behram u prepisci navodi da je od Kljake dobio informacije koliko plaća kutije, ljude i veze, te da Kljako ima sposobnih ljudi po cijeloj BiH.

– Dva dana sam s njim proveo i moj brat je njegov prijatelj koji ga je zajedno sa mnom uvjerio. Njega se SDA u Mostaru najviše boji- kaže Behram u poruci.

Iz prepiske je vidljivo da je narkokartel planirao osnovati stranku, ali da su došli do zaključka da je bolje sačekati izbore, pa uz pomoć osobe iz CIK-a glasove SBB-a i SDA, prebaciti sebi.

– Koliko su kutije važne, toliko je važno i da imamo nekoga u CIK-u, a on ima jednog kojeg redovno plaća- navodi se u porukama između Bahrama i Gačanina od 20. aprila 2020. godine.

Gačanin u porukama piše i kada im je momenat.

– SDA gubi Zenicu jer je ovaj pričao NiP-u. Sarajevo im je labavo, pogotovo zbog afere zadnje sa Sarajlićem. Mostar imaju zbog vas brate, a to je čak struja Čampare, ne Bakira. U suštini, imaju Mostar i ostale gradove, a Sarajevo ako izgube i Zenicu, to je početak kraja. Sada nam je momenat- poručio je Gačanin svojim podređenim.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like