Categories Region

Detalji dvostrukog ubistva na Cetinju: Ubice pratile žrtve, bomba bila fiksirana uz drvo

Improvizovana eksplozivna naprava usmjerenog dejstva, velike razorne moći, usljed čije eksplozije su danas stradali navodni pripadnici kriminalnog škaljarskog klana, Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, a još tri osobe teško povrijeđene, bila je fiksirana uz drvo ispred Sportskog centra i aktivirana je daljinskim upravljačem.

To je danas, na vanrednoj konferenciji za novinare, rekao vršilac dužnosti pomoćnika direktora policije za Sektor za borbu protiv kriminala, Lazar Šćepanović.

Nije otkrivao da li je policija utvrdila ko su počinioci jutrošnjeg krivičnog djela, navodeći samo da su oni prethodno pratili svoje žrtve, odnosno njihove navike tokom dužeg perioda.

Foto: Libertas Press/Savo Prelević

Dvoje od troje povrijeđenih, navodno, takođe su bliski kriminalnom škaljarskom klanu. Njih dvoje su, u trenutku eksplozije bili sa Kaluđerovićem i Roganovićem.

Treća povrijeđena osoba, žena od šezdesetak godina, slučajni je prolaznik.

Sve troje povrijeđenih smješteni su u Kliničko-bolničkom centru u Podgorici i, saopšteno je ranije, trenutno se nalaze van životne opasnosti.

“Razumijemo uznemirenost građana, posebno u situacijama kada imamo slučajne žrtve, kakav je danas bio slučaj. Ovo je crvena linija, Crna Gora ne može sebi dozvoliti nijednu slučajnu žrtvu”, istakao je vršilac dužnosti direktora Uprave policije Aleksandar Radović.

Već duže, rekao je on, “set obavještajnih podataka govori da je obračun kriminalnih grupa u toku”.

Od nove godine, naveo je Šćepanović, više od 20 osoba, navodnih pripadnika kriminalnih organizacija, pušteno je na slobodu jer, u roku od tri godine, nije donijeta prvostepena presuda u postupcima koji se vode protiv njih, “što dodatno usložnjava bezbjednosnu situaciju”.

Tužiteljka Ivanović-Đerić na današnjem uviđaju Foto: Libertas Press/Savo Prelević

Sa lica mjesta su, kazala je tužiteljka Danka Ivanović-Đerić, izuzeti brojni tragovi, koji će biti vještačeni.

“Naložena je i obdukcija stradalih”, rekla je ona.

Eksplozija se dogodila jutros, oko devet časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like