Categories Republika Srpska

Milan Novitović podnijeće tužbu protiv Republičke uprave Civilne zaštite i odgovornog lica zbog lažnih optužbi, “Ponovni pokušaj pakovanja g. Novitoviću?!”

Dana 24.12.2023. godine protiv Milana Novitovića podnesena je krivična prijava od strane radnika Republičke uprave Civilne zaštite (njih 36) koja se odnosi na to da je u svojstvu v.d. direktora RUCZ u period od 14.07.2023. godine do 15.12.2023. godine, oštetio Republičku upravu Civilne zaštite i otuđio opremu, te da je u periodu od 18.08.2023. godine do 30.08.2023. godine podigao akontaciju u iznosu od 10.000,00KM, te da istu nije razdužio, niti se zna iznos utrošenih sredstava.
U prilogu krivična prijava radnika Civilne zaštite.

Dana 11.01.2024. godine Republička uprava Civilne zaštite i v.d. direktor Boris Trninić, na zahtjev Milana Novitovića izdali su Potvrdu Milanu Novitoviću da nema neizmirenih financijskih obaveza prema Republičkoj upravi Civilne zaštite.
U prilogu potvrda

Milan Novitović, kao vršilac dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite, dana 26.09.2022. godine pozvan je u OJT Banja Luka za davanje izjave gdje mu je uručen nalog za hapšenje, te je isti odmah i uhapšen. Na teret mu se stavljalo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja jer je kao stručnog savjetnika zaposlio Branislava Zeljkovića. Okružni sud u Banjoj Luci odbacio je žalbu Tužilaštva jer se po Krivičnom Zakoniku Republike Srpske ne može odlučivati dva puta za isto djelo. Da podsjetimo, Upravna inspekcija izdala je prekršajni nalog Milanu Novitoviću za zasnivanje radnog odnosa Branislavu Zeljkoviću u iznosi od 2.000,00KM.
Milan Novitović bio je 2022. godine, nosilac liste US za Parlamentarnu Skupštinu BiH u IJ2. Koliko je ovo hapšenje nanijelo štete g. Novitoviću i US? Dok je g. Novitović saslušavan u OJT BL te odmah potom i uhapšen, na drugoj lokaciji održavao se sastanak i prikrivanje “velikog” krivičnog djela. Ko stoji iza ovog “pakovanja” g. Novitovića objavićemo uskoro. Ko je trebalo u isto vrijeme da bude uhapšen i procesuiran, takođe uskoro objavljujemo. Kome se g. Novitović zamjerio i šta hoće da mu se napakuje? Da li na ova pitanja može da odgovori Ž.A.? Da li je razlog bila pozicija direktora i kome je ta pozicija obećana? Kome je zasmetao g. Novitović? Uskoro……

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You May Also Like