Categories Bosna i Hercegovina

„ANONIMNA“ LAŽNA PRIJAVA PROTIV NOVITOVIĆA, PISANA PO ZAHTJEVU, „Pokušaj pakovanja kao i u septembru 2022. godine?!“

Kako smo i najavili nastavićemo da razotkrivamo ko i zašto pokušava da g. Milana Novitovića „napakuje“ i predstavi kao kriminalca.

Dana 24.12.2023. godine, navodno anonimni radnik (ime i prezime poznato redakciji) poslao je krivičnu prijavu protiv g. Novitovića iz poslovnice Pošte RS u Istočnom Sarajevu u 11 časova i 20 minuta.

Po čijem nalogu je ta prijava napisana i ko je naredio „anonimnom“ radniku da to uradi? Iz sadržaja na brzinu napisane prijave, od strane priučene osobe, nikome nije jasno na šta se ta prijava odnosi. Kao što ste mogli i da vidite, optužuje se g. Novitović za podizanje akontacije i tvrdi da istu nije razdužio niti opravdao trošenje te iste akontacije, a samo par dana kasnije g. Novitović dobija potvrdu iz RUCZ i sadašnjeg v.d. direktora Borisa Trninića da nema neizmirenih finansijskih obaveza prema RUCZ (podaci izvučeni iz službene evidencije i jedini validan pokazatelj).
U tekstu prijave takođe se navodi da radnici znaju da je g. Novitović odvezao nešto iz skladišta. Precizno šta je odvezao i kad se ne navodi u prijavi.

G. Novitović najavio je podnošenje prijave za klevetu, te u razgovoru sa njim saznajemo da će on od nadležnih institucija da traži da se ispita lice koje je dana 24.12.2023. godine predalo prijavu (i koje se lažno krije iza grupe radnika), tražiće se izuzimanje video nadzora kao jedan od dokaza.

Juče smo u objavi postavili više pitanja i najavili raspakivanje pozadine ovih krivičnih prijava.

Šta je znao jedan savjetnik o tome da će se desiti tog 26.09.2022. godine? Da li je još neko od političara trebalo da bude uhapšen tog 26.09.2022. godine? Da li je hapšenje g. Novitovića bio plan B, ukoliko političar za kojeg postoje dokazi o vršenju krivičnog djela, ne pristane na kooperativnost? Da li je pošto je postignut dogovor i dati uslovi „prvom“ političaru koji se zaista ogriješio o zakon, G. Novitović tada uhapšen, te da li kao nosiocu liste za Parlament BiH ispred US, se nanosi šteta i njemu kao pojedincu i političkoj partiji u IJ2? Kome je sve ovo odgovaralo? Savjetik je uveliko u to vrijeme pravio kalkulacije. Savjetnik je kalkulacije počeo da pravi od početka septembra 2022. godine kada je dobio određena saznanja o vršenju KD pa sve do sastanka tog 26.09.2022. godine. Tad zvanično kreće pakovanje g. Novitovića. Do kakvih saznanja je došao g. Novitović, kome ih je rekao krajem januara 2024. godine i kome ne odgovara da g. Novitović ima ta saznanja? Uskoro i o tome…

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You May Also Like