Categories Republika Srpska

PRAVI RAZLOG: Zašto su točkovi na kolicima pokvareni? Nije biznis trik

New York CNN — To je gotovo neizbježan dio svakog odlaska u kupovinu. Uđete u prodavnicu da zgrabite nekoliko potrepština i nađete se kako gurate, vučete, podižete i/ili vučete svoja kolica dok jedan točak koji samo po sebi škripi i staje o linoleum.

Kruži urbani mit koji kaže da trgovci namjerno čine kolica nezgrapnim kako bi vam usporili kretanje tokom kupovine, nadajući se da će vam skrenuti pažnju na više artikala. Ali opšta frustracija nije djelo velikog uma iz poslovne psihologije.

Ozloglašeni borbeni točkovi zapravo su stvoreni uzastopnim udarcima kojima su kolica za kupovinu često izložena, objasnio je Alex Poulos. Poulos je direktor prodaje za R.W. Rogers, koji isporučuje hiljade kolica za kupovinu kompanijama kao što su Whole Foods, Tractor Supply Company i Meijer.

Vjerovatnije je da će kolica u trgovinama imati zakrivljene točkove nego kod drugih tipova trgovaca, kao što su trgovine odjećom ili drogerije, gdje kolica ne izlaze toliko iz trgovine; Roba se obično nosi u vrećici ili dvije. To je zato što su mnogo češće izloženi spoljnim uticajima koji utiču na točkove. Primarni krivac, međutim, često nije sam točak, već način na koji je pričvršćen za kolica.

Vremenom, vučenje kolica kroz neravne parkinge, hrvanje ih preko praga ulaznih i izlaznih ulaza u radnju i njihovo guranje gore-dole ivičnjakom iskrivljuje ploču kotača, metalni komad koji pričvršćuje mehanizam kotača za karoseriju kolica, Poulos je rekao za CNN.

“Ako se ta ploča s točkom samo malo izvrne, mogla bi podići točak prema gore, a onda oba točka ne dodiruju tlo u isto vrijeme”, rekao je.

U savršenom svijetu u kojem se s kolicima rukuje nježno i koriste samo u zatvorenom prostoru, standardni točak kolica od poliuretana od pet inča mogao bi trajati između šest i osam godina, rekao je Alvar Diaz, potpredsjednik prodaje i marketinga kompanije za proizvodnju točkova P&H Casters. U radnji koja radi 24 sata dnevno, vjerovatnije je da će trajati dvije ili tri godine, dok metalni točkovi traju oko pet.

Ali zamjena točka bez obraćanja pažnje na ploču i matice i vijke koji sve drže na okupu znači da novi točak može biti jednako klimav kao i stariji.

Opširnije na LINKU

CNN

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You May Also Like