Categories Intelligence

NOVI SUKOBI U VLADI RS! MUP ŽESTOKO POKUŠAVA DA PONIZI MINISTARSTVO PRAVDE!

Pripadnici MUP-a Republike Srpske dostavili su izvještaj OJT Bijeljina protiv dvije osobe, a nakon pretresa u KPZ Bijeljina, saopšteno je iz MUP-a.

Izvještaj je podnesen protiv direktora KPZ Bijeljina, Milenka Gajića i komandira/rukovodioca pritvorske jedinice, Ljubiše Savića i to OJT Bijeljina, iako će se to Tužilaštvo morati oglasiti i donijeti odluke da nije nadležno, te predmet ustupiti Republičkom tužilaštvu.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srpske, pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, predali su sinoć OJT Bijeljina izvještaj protiv Lj.S. zbog sumnje da je izvršio zloupotrebu službenig položaja ili ovlaštenja i M.G. zbog nesavjesnog rada u službi.

“Oni su obuhvaćeni akcijom “Mardelj” koja je sprovedena u saradnji sa OJT Bijeljina, a odnosi se na pretrese prostorija Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina”, naveli su iz MUP-a Srpske.

Kako naš portal otkriva, direktor policije Siniša Kostrešević insistirao je od načelnice Uprave kriminalističke policije Snježane Radivojević i načelnika Jedinice za opšti kriminalitet Dragana Savića da se juče poslije podne napiše izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “nesavjestan rad u službi”, iako nije bilo materijalnih dokaza da je to dijelo učinjeno. Još nije poznato zašto se pripadnicima MUP-a žurilo da se podnese fingirani izvještaj?

Zašto su najavili da se pregledaju sve anonimne prijave protiv Uprave KPZ Bijeljina i da se pokušava dobiti naredba Tužilaštva da se izvrše provjere svih javnih nabavki? Da li da pokriju ovu izmišljenu akciju, ovaj namontirani izvještaj protiv direktora

Da je MUP RS postupao tendencijozno govori činjenica da je KPZ Bijeljina zatvor malog kapaciteta i da u njemu boravi, sada tek 20-tak zatvorenika, da ni jedan zatvorenik ne koristi vanzavodske pogodnosti, a da je MUP poslao preko 100 policajaca sa dugim cijevima iz Banja Luke i kamerama pojedinih medija. Naredbu za pretres KPZ-a je izdao Osnovni Sud Bijeljina i to samo za Odjeljenja pritvora i kancelarija u pritvoru, iako je za nadzor pritvora, po Zakonu o krivičnom postupku, nadležan predsjednik Okružnog suda. Policija je blokirala kompletan zatvor, čak i upravnu zgradu, iako nisu imali naredbu za to. Unosili su nemir među službenicama u pravnoj službi i računovodstvu, zatvorske stražare stavljali uz zid, te udarali po nogama i fizički vršili pritiske i koristili prekomjernu upotrebu sile. Za sve ovo postoje video zapisi. Kako je MUP bez odobrenja ušao u prostorije upravne zgrade, te izuzeo obimnu dokumentaciju, kako je navedeno iz OJT BN, ako još uvijek čekaju naredbu Tužilaštva da bi izvršili provjere javnih nabavki?

Da li je ovo udar samo na direktora KPZ Bijeljina ili na pomoćnika ministra za izvršenje krivičnih sankcija ili, kako smo već pisali, na ministra prevde Republike Srpske Miloša Bukejlovića, koji je i potpredsjednik Vlade Republike Srpske, saznaće se uskoro.

Ozna.us

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You May Also Like