Categories Bosna i Hercegovina

POKAZNA VJEŽBA RUCZ RS U BRATUNCU! DA LI RUCZ RS I DIREKTOR BORIS TRNINIĆ SLAVE DAN NEZAVISNOSTI BIH?

U Bratuncu se danas održava pokazna vježba RUCZ RS „Rescue 24-Bratunac“. Na zvaničnom sajtu RUCZ RS nalazi se informacija o održavanju ove vježbe kao i program. Danas 01.03. je Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

I u entitetu Republika Srpska počinje da se slavi 01.03. Da je Republika Srpska uz Bosnu i Hercegovinu krenula ka Evropskom putu, te da se krupnim koracima ide u pravcu pomirenja i Evropskog puta, govori i ova odluka RUCZ RS i njenog direktora Borisa Trninića.

Boris Trninić je član stranke ministra sigurnosti Nenada Nešića. Nenad Nešić je u prethodnom periodu imao oštru nacjonalističku retoriku, koja kao takva predstavlja ometajući faktor ka pomirenju i Evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Ovakvim gestom RUCZ koju vodi član iz reda srpskog naroda, a koji je ujedno i član partije ministra sigurnosti Nešića, ulijevase nada i optimizam da će nove generacije više da rade u pravcu pomirenja naroda u Bosni i Hercegovini.

Bosni i Hercegovini potrebno je više ovakvih primjera od sve tri strane, kako bi Evropski put bio im što bliži i izvjesniji.

Ozna.us

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You May Also Like