Categories Republika Srpska

U BRATUNCU RUCZ RS I V.D. DIREKTOR BORIS TRNINIĆ PROSLAVLJAJU MEĐUNARODNI DAN CIVILNE ZAŠTITE! 01.03 DAN NEZAVISNOSTI BIH I PROSLAVE U RS?! TRNINIĆ PROTIV STAVOVA NEŠIĆA?!

Danas se u FBiH proslavlja Dan državnosti. Ovaj dan u Republici Srpskoj smatra se danom kada je potekla krv srpskog svata i početak rata u BiH. Srpski zvaničnici kategorično kritikuju proslavu ovog dana, o čemu su se oglasili i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić, kao i mnogi drugi. Ministra bezbjednosti Nenada Nešića ovaj put izdvajamo iz razloga što v.d. direktor RUCZ RS je iz njegove stranke, njegov je kadar a to je Boris Trninić. V.d. direktor i RUCZ RS danas u Bratuncu proslavljaju Međunarodni dan civilne zaštite.

U Bratuncu, Podrinju i Birči u toku rata u BiH stardalo je 3267 srba. Da li je danas kada Bošnjaci proslavljaju ovaj dan kao dan nezavisnosti smjelo da se desi da RUCZ RS i Boris Trninić slave?

Nenad Nešić oglasio se na mreži X povodom proslave ovog dana u kome je naveo „ Ne znam da li se slavi ubistvo Nikole Gardovića i ranjavanje sveštenika Radenka Mirovića ili laž o uspješnosti referenduma“.Takođe je naveo da po Gebelsovoj matrici 100 puta izgovorena laž postaje istina, te da nas svake godine uvjeravaju kako je referendum uspjeo i da je BiH postala nezavisna. Da li ministar Nešić zna da se upravo danas na teritoriji Republike Srpske i to u Bratuncu slavi dan Civilne zaštite?

01.03. jeste Međunarodni dan civilne zaštite, koji nikad do sada ni Ministartvo bezbjednosti nije obilježavalo, pa čak ni Federalna uprava. Obično se, zbog datuma na koji pada ovaj Međunarodni dan, proslavljanje dana Civilne zaštite proslavljalo koji dan prije ili poslije. U Bratunac, gdje se upravo održava ova proslava, niko od zvaničnika nije došao, pa ni sam Nešić.

U Republici Srpskoj danas se pale svijeće i služi pomen srpskom svatu, ubijenom na Baščaršiji 01.03.1992. godine.

Danas u Republici Srpskoj ne održavaju se svečane akademije, te se ne pije po kafanama o trošku Republike Srpske i njenih građana.

V.d. direktor Boris Trninić ovim gestom je na najpeskrupulozniji način oskrnavio uspomenu na poginulog srpskog svata, te da li svjesno ili nesvjesno pogazio stavove Republike Srpske

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You May Also Like