Categories Svijet

Berlin optužuje Putina da pokušava destabilizovati Njemačku

Njemački ministar odbrane u nedjelju je optužio ruskog predsjednika Vladimira Putina da pokušava „destabilizovati“ Njemačku, nakon što je Rusija na društvenim mrežama emitovala povjerljivu razmjenu informacija među njemačkim pukovnicima o isporukama oružja Ukrajini, prenosi HRT.

“Radi se jednostavno o tome da se ova snimka koristi za destabilizaciju i potkopavanje “jedinstva” Njemačke”,  rekao je Boris Pistorius novinarima u Berlinu.

“Očito je riječ o potkopavanju našeg jedinstva, o unutarnjem širenju političkih podjela i iskreno se nadam da Putin neće uspjeti i da ćemo ostati ujedinjeni”,  dodao je.

U petak je na društvenim mrežama iz Rusije emitirana audiosnimka konferencijskog sastanka visokih njemačkih časnika.

Sudionici razgovora posebno raspravljaju o hipotezi isporuke dugometnih projektila Taurus njemačke proizvodnje Kijevu, o tomu što bi trebalo napraviti da se ukrajinskim snagama omogući njihovo korištenje i kakav je njihov potencijalni učinak.

Njemačko ministarstvo obrane u subotu je potvrdilo autentičnost snimke.

Sadržaj snimke vrlo je neugodan za Njemačku jer Berlin službeno odbija isporučiti projektile Taurus Kijevu, obrazlažući to rizikom od eskalacije rata.

Istodobno tijekom razgovora časnici otkrivaju pojedinosti o tomu na koji način Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska pomažu ukrajinskoj vojsci pri upotrebi raketa Scalp koje te dvije zemlje isporučuju Kijevu.

N1Info.ba

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You May Also Like