Categories Svijet

Najgori aerodrom na svijetu nalazi se u Evropi: “Svi stoje kao stoka na premalim kapijama”

Britanski Business financing proglasio je, na osnovu ankete putnika, belgijski aerodrom Charleroi (Brussels South Charleroi Airport) najgorim na svijetu.

Business financing je rangirao 20 najgorih međunarodnih aerodroma za poslovne putnike, a polovina njih je u Evropi, uključujući šest u Velikoj Britaniji – svi su u Engleskoj.

Nijedan od 20 najgorih aerodroma nema prosječnu ocjenu veću od 2 od 10, a najgori je Južni Charleroi u Belgiji, koji ima ocjenu samo – 1,20, prenosi Danas.

Jedan od poslovnih putnika je rekao da se Terminal 2 gotovo ne koristi i da “svi stoje kao stoka na premalim kapijama Terminala 1”.

Dodao je da je ukrcavanje uvijek u isto vrijeme što je moguće bliže povezujućim kapijama, kroz koje također moraju da prođu putnici koji se vraćaju, kao i da se plaća toalet što nije slučaj nigdje više.

Aerodrom je nedavno uveo novi sistem vještačke inteligencije za optimizaciju efikasnosti i bezbjednosti pod nazivom Monitoring životne sredine i kretanja za aerodrome (EMMA).

Studija Business financinga pokazuje da se 14 od 20 najboljih međunarodnih aerodroma za poslovne putnike nalaze u Aziji i na Bliskom istoku.

Ostali su u Evropi, osim 19. – Međunarodnog aerodroma Midway u Chicagu u SAD-u, koji ima prosečnu ocjenu 4,37 od 10.

U Velikoj Britaniji nema vrhunskih aerodroma.

Najbolji aerodrom od svih je Međunarodni aerodrom Noi Bai u Hanoju u Vijetnamu.

Poslovni putnici su mu dali prosječnu ocjenu 6,80.

“Ovaj aerodrom ima nevjerovatan niz objekata“, kaže jedan putnik i dodaje da su terminali izuzetno čisti i da je osoblje aerodroma veoma ljubazno.

“Dostupan je odličan izbor hrane”, navodi on.

N1Info.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like