Categories Region

Potvrđena presuda Miroljubu Petroviću zbog nadriljekarstva, poznata i kazna

Presudom Višeg suda u Leskovcu odbijena je žalba Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu izjavljena u dijelu odluke o krivičnoj sankciji i potvrđena presuda Osnovnog suda u Leskovcu, kojom je zbog krivičnog djela nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo okrivljeni Miroljub Petrović, oglašen krivim i osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara (blizu 1.671 maraka).

Kako navode iz Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu, Petroviću su oduzeti predmeti izvršenja krivičnog djela – tinkture, ekstrakti, čajevi i sokovi, prenosi Nova.rs.

„Time je pravosnažno okončan postupak koji je je bio pokrenut na osnovu optužnog prijedloga ovog tužilaštva“, dodaju iz tužilaštva.

Podsjetimo, pod lupom pravosudnih organa Miroljub Petrović našao se još početkom 2019. godine nakon što je u javnosti otkriveno da on svoje „lijekove“ skupo naplaćuje, a da oni zapravo ne liječe. Policija je otkrila da tinkture spravlja upravo u improvizovanoj laboratoriji u svojoj kući u Petrovcu.

Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu je jula 2022. godine podnijelo optužni prijedlog protiv Miroljuba Petrovića zbog krivičnog djela nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo.

N1Info.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like