Categories Republika Srpska

Traže li građani Bijeljine političku alternativu SNSD-u i Ljubiši Petroviću: Raste podrška Slavenku Ristiću i RSS-u

Građani Bijeljine odlično su prihvatili i podržali stavove Republičke stranke Srpske (RSS), koje je prije tri sedmice, na konferenciji za novinare u Bijeljini, saopštio predsjednik i osnivač RSS-a Slavenko Ristić.

Kako „Nacional“ saznaje u vrhu RSS-a, građanima Bijeljine posebno se dopao stav te stranke prema kojima su RSS i Gradski odbor te stranke u Bijeljini u ovom trenutku „podjednako udaljeni i od bijeljinskog SNSD-a, a i od bijeljinskog SDS-a i svih drugih političkih stranaka koje podržavaju gradonačelnika Ljubišu Petrovića“.

„Dobili smo ogromnu podršku građana Bijeljine, koji su nas zvali, pozitivno komentarisali to što je rečeno i tražili da se učlane u RSS. U ove tri sedmice jači smo za više od 70 novih članova“, kaže za „Nacional“ izvor iz vrha RSS-a.

Taj izvor ocjenjuje da je očigledno da građani Bijeljine, nezadovoljni rukovodstvom bijeljinskog Gradskog odbora SNSD-a, ali i radom i rezultatima gradonačelnika Ljubiše Petrovića u protekle tri godine traže ozbiljnu alternativu i nove ljude koji su spremni da rade za građane Bijeljine, unoseći pozitivne promjene čiji je cilj da od tog grada naprave istinski centar Republike Srpske i da bitno poprave kvalitet života i standard svih u Bijeljini i Semberiji.

„Mi ne želimo sukobe, svađu, prepirke, niti želimo da se služimo lažnim optužbama, podmetanjima i klevetama, čemu su skloni i u vrhu Gradskog odbora SNSD-a i u taboru Ljubiše Petrovića. Naši stavovi su prilično jasni i iskreni kada kažemo da smo jednako daleko i od jednih i od drugih i po načinu političkog djelovanja i po rezultatima koje postižemo. Zato se i smatramo nekom vrstom političke alternative u Bijeljini, slobodnim i politički organizovanim ljudima koji imaju pravo da otvoreno i argumentovano kritikuju sve što u Bijeljini nije dobro urađeno, da ukazujemo na sve što građanima nedostaje, predlažemo realna rješenja i da ispunjavamo ono što obećamo. Tako će biti i ubuduće, a ocjenu onog što govorimo i radimo neka daju građani na izborima“, poručili su iz RSS-a.

U toj stranci kažu da se ozbiljno pripremaju za predstojeće lokalne izbore, ali i da još uvijek nisu donijeli odluku o tome hoće li imati kandidata za gradonačelnika Bijeljine.

„Vodimo razgovore o toj temi unutar stranke i javnost će o našoj odluci biti obaviještena na vrijeme. Nama je podjednako važno i to da ćemo građanima Bijeljine ponuditi listu odličnih kandidata za odbornike u Skupštini Grada. To su nova lica u političkom životu, ljudi koji imaju jasne stavove i ciljeve, kao i viziju kako Bijeljina treba da se razvija i izgleda u narednim godinama. Vođeni harizmom i ugledom kojeg među građanima nesumnjivo ima naš predsjednik Slavenko Ristić, bićemo snaga bez koje se u Bijeljini nakon lokalnih izbora neće moći formirati vlast“, zaključio je sagovornik „Nacionala“ iz vrha Republičke stranke Srpske.

Dešavanja u Bijeljini

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You May Also Like