Categories Republika Srpska

“Primaću platu preko pošte” Dodik ima rješenje ako pod sankcije dođu domaće banke

Od Amerikanaca se sve može očekivati, oni demonstriraju silu, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, odgovarajući na pitanja šta će se desiti ako domaće banke koje sarađuju sa osobama s crne liste budu sankcionisane, ili pak izgube svift kod.

Naravno da su poludjeli, iće oni do kraja. Šta ima veze, ja ću primati platu predsjednika preko pošte, neće valjda zatvoriti poštu, a mogu i na blagajni uzeti svoju platu, ali neće nam promijeniti stav. Šta će drugi, pa nek se i oni riktaju na taj način i oni imaju poštu, svaka firma ima svoju blagajnu,  predložio je Dodik, prenosi N1.

Upitao je zašto niko ne pita zbog čega je ATV sankcionisan. Dodaje da će sjesti sa budućim ambasadorom SAD, ali uz uslov da se skinu sankcije. Nije birao riječi govoreći o aktuelnom ambasadoru SAD Majklu Marfiju.

– Niko nije lud da neka banka izgubi prava. Zamisli dokle to ide da oni putem svifta i transfera međunarodnih to kontrolišu i oni su spremni da ukinu sve. To je brutalna upotreba sile, ali i ta politika propada, ne ide im od ruke – zaključio je Dodik.

Inače, domaće banke u Republici Srpskoj su Nova i Atos, koje se ne oglašavaju nakon upozorenja SAD da bi i banke iz BiH i to one koje sarađuju sa sankcionisanim pojedincima mogle na crnu listu.

Time bi se ugrozio njihov međunarodni platni promet, ali i otežalo unutrašnje poslovanje, kao i kupovina obveznica i trezorskih zapisa koje ove banke kupuju od Vlade Srpske.

SrpskaInfo

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You May Also Like