Categories Srbija

VJT: Tužiteljki oduzet predmet ubistva MMA borca zbog neovlašćenog gostovanja na N1

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je predmet u fazi istrage protiv V.G. i M.D, osumnjičenih za krivično delo „teško ubistvo“ MMA reprezentativca S.S. dodeljen drugom javnom tužiocu, „jer je prethodni javni tužilac narušio poverenje javnosti“. 

Kako se navodi, odluka je doneta iz razloga što je prethodni tužilac Milena Božović neovlašćeno gostovala u emisiji „Iza vesti“ 13. marta na televiziji N1, gde je između ostalog u najavi emisije predočeno da se pomenuti predmet ubistva MMA borca  zloupotrebljava za obračun s „nepodobnom tužiteljkom“.

Dodaje se da je predmet dodeljen u rad drugom javnom tužiocu i zbog navoda u dnevnom listu „Kurir“ od 26. februara 2024. godine o tome da javni tužilac nije izašla na uviđaj, kao i jer je prilikom podnošenja predloga za određivanje pritvora osumnjičenima načinila propust izostavljajući dva osnova za njegovo određivanje navodeći samo tačke 1. i 3. člana 211 ct. 1 ZKP, (a izostavljajući tačke 2. i 4.) iako egzistiraju sva četiri osnova za određivanje pritvora.

Propust je, navodi VJT, otklonjen nakon intervencije rukovodstva Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Prema važećem Pravilniku o upravi u javnim tužilaštvima (“Sl.glasnik RS” , br. 110/2009, 87/2010, 5/2012, 54/2017, 14/2018 i 57/2019) u članu 42. propisano je da sada glavni javni tužilac vrši dodelu predmeta.

O ovoj odluci obavešteno je Apelaciono javno tužilaštvo u Beogradu.

Istragu o ubistvu S.S. započela je tužiteljka Milena Božović.

N1info.rs

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *