Categories Republika Srpska

Kome je sve prijetnja kandidatura Radojičića?

Bivši Gradonačelnik Banja Luke i čovjek koji je okupirao pažnju javnosti u proteklih par dana, Igor Radojičić, dao je intervju za Nezavisne novine.

O Vladi SNSD-a

“…Ovdje ne vidim nikakvu strategiju, ne vidim nikakvu viziju i ovo je najslabija SNSD-ova vlada i ne primijeti se energija”, rekao je Radojičić.

Kojim putem će ići Igor Radojičić

“Ja dalje mogu ići samo kao nezavisan ili samostalan sa drugim ljudima koji su isto nezavisni i samostalno i van okvira bilo kojih političkih partija”, kaže Radojičić u prvom intervjuu, koji je dao Nezavisnim novinama, nakon gubitka izbora u Banjaluci.

Hoće li biti promjena?

“Možemo stajati sa strane i gledati, ili se zabavljati, ili biti zabrinuti, kako ko, a možemo možda pokušati mijenjati neke stvari”, rekao je Radojičić.

Govoreći o radu u privatnom sektoru, gdje je sada angažovan, Radojičić kaže da politika vrlo malo razumije biznis te da imamo mlade i pametne ljude, ali da treba posložiti i postaviti prioritete.

“Biznis je direktno ili indirektno vezan za politiku, bilo tako što sklapa poslove sa politikom i javnim sektorom ili što se mora uklapati u neki okvir. Ovdje ne vidim nikakvu strategiju, ne vidim nikakvu viziju i ovo je najslabija SNSD-ova vlada i ne primijeti se energija”, rekao je Radojičić.

Nema alternative

“Vlast je generalno dosta umorna, a drugo, ko je opozicija? PDP vlada najvećim gradom u Republici Srpskoj, raspoređuje stotine miliona javnih sredstava. Oni su vlast, nisu opozicija, jer upravljaju najvećim gradom, koji je važniji od većine ministarstava. Pitanje je, dakle, ko je uopšte opozicija, da ne govorim o nekim drugim odnosima. Bojim se da većina ljudi ne vidi alternativu”, kazao je.

Na pitanje hoće li građani moći glasati za Vas, odgovorio je da ima puno nepoznanica pred predstojeće lokalne izbore.

“Ima najava da će Republika Srpska sama sprovesti svoje izbore, zatim najava pokušaja nametanja izmjena Izbornog zakona BiH. Dakle, nemamo ni minimalan jasan okvir za očekivane izbore. Nemate normalna i očekivana pravila, nemate stabilan ambijent u kojem nešto možete da planirate. A svaka nova politička priča mora biti ozbiljna, strateška, treba gledati i na 2026. godinu i opšte izbore, a ne samo na lokal 2024”, kazao je Radojičić.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like