Categories Intelligence

Dodik iznio informacije o obavještajnim i paraobavještajnim aktivnostima u BiH

Na 11. Posebnoj sjednici NSRS, u toku izlaganja predsjednik Republike Milorad Dodik, iznio je niz optužbi na račun Narodnog poslanika Nebojše Vukanovića. Vukanovića je optužio da sarađuje sa Američkom ambasadom, a naglasio je da posjeduje informacije o kretanju, tj. praćenju Vukanovića, a na osnovu čega je obavješten, po njegovim riječima, o saradnji Vukanovića sa paraobavještajnom strukturom SDA i Avdom Avdićem koga je okarakterisao kao paraobavještajca.

Ko mu je iz obavještajne agencije dostavio navedene informacije? Da li je to Risto Zarić i da li će biti smijenjen i procesuiran, ako ima takva saznanja, a ne procesuira Avdića?

Zašto g. Dodik, obzirom da ima takva saznanja o Avdiću, ne zatraži informacije od direktora SIPA-e Darka Ćuluma i zamjenika direktora OSA-e Riste Zarića, koji su njegov kadar i ne pokrene postupak  protiv Avdića?

U nastavku izlaganja Dodik je iznio niz optužbi i o drugim poslanicima. Bodirogu je optužio za niz krivičnih djela i između ostalog, da je nasilnik nad ženama.

Savanovića je optužio da je prisvojio novac namjenjen humanitarnim akcijama. Naknadno je morao javno obojici da se izvini jer su optužbe koje je iznio bile netačne

Ko je Dodiku dostavio informacije o poslaniku Bodirogi i Savanoviću? Ko ga dovodi u zabludu i primorava na javna izvinjenja? Sa kakvim se obavještajcima Dodik okružio kada mu dostavljaju tako površne ili netačne informacije?

Da li su opozicioni Narodni poslanici ugroženi?

Ukoliko bezbjednosne agencije pod kotrolom vladajuće koalicije dostavljaju informacije o opozicionim poslanicima postavlja se legitimno pitanje njihove bezbjednosti! Ko i po kojem osnovu prati poslanike i po čijem nalogu?

mpskynews.us

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You May Also Like