Categories Intelligence

Podignuta optužnica protiv bivšeg direktora Uprave policije Slavka Stojanovića

Stojanović je u odbrani u bitnom priznao krivična djela za koja je optužen, naveo je tužilac Radonjić

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv bivšeg direktora Uprave policije Crne Gore, Slavka Stojanovića, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Iz dokaza prikupljenih u izviđaju i istrazi proizlazi osnovana sumnja da je okrivljeni, 31. marta 2018. godine, u Podgorici, kao službeno lice i javni funkcioner, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, pribavio drugom imovinsku korist i drugom nanio štetu, a vrijednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od trideset hiljada eura”, saopštio je danas državni tužilac Vukas Radonjić, ujedno i portparol tužilaštva.

Stojanović je, sumnjaju u SDT-u, u svojstvu direktora Uprave policije, nakon što je saznao da je u Podgorici zaustavljen kamion njegovog prijatelja sa cigaretama bez potrebne dokumentacije i u namjeri da spriječi da policija prikuplja obavještenja od vozača kamiona, privremeno od njega oduzme kamion i cigarete, kako bi se obezbijedili predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz i podnese krivičnu prijavu državnom tužiocu, izdao naređenje da policija vozača pusti da kamionom sa cigaretama nastavi kretanje.

“Pa je tako svom prijatelju i vozaču kamiona pribavio imovinsku korist u visini vrijednosti cigareta, u iznosu od 126.000 eura, a budžetu Crne Gore nanio štetu u visini neplaćenih dažbina od 112.504 eura, jer su cigarete morale biti oduzete”, saopštio je tužilac Radonjić.

Iz prikupljenih dokaza, naveo je on, proizlazi osnovana sumnja i da je Stojanović, u novembru prošle godine, bez odgovarajuće isprave o oružju, u porodičnoj kući, u Podgorici, držao pištolj, koji je policija pronašla pretresanjem.

“Okrivljeni je u odbrani u bitnom priznao krivična djela za koja je optužen. Konačno, u optužnici je predloženo i da se okrivljenom izrekne mjera bezbjednosti oduzimanje predmeta krivičnog djela, ali i produži mjera nadzora zabrana napuštanja stana, u cilju obezbjeđenja njegovog prisustva u postupku, koja mu je izrečena nakon što je pušten iz pritvora”, saopštio je tužilac Radonjić.

Bivši direktor Uprave policije, Slavko Stojanović, uhapšen je 18. novembra prošle godine, a nakon skoro mjesec i po pušten iz pritvora na prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva.

LibertasPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like