Categories Bosna i Hercegovina

Bodiroga pita Amidžića: Кo je sad asistent OHR-a?

Vladajuća garnitura na čelu sa SNSD-om, ističe on, vrlo je hrabra – ne zato što se ničega ne boji već zato što se ničega ne stidi.

”Ministar finansija i trezora BiH, Srđan Amidžić, prije par dana slavodobitno reče da su asistenti OHR-a oni koji nisu glasali za nacrt izbornog zakona Republike Srpske. Juče smo od predsjednice Centralne izborne komisije BiH Irene Hadžiabdić čuli da je problem vezan za finansiranje izbora riješen zahvaljujući odluci Ministarstva finansija i trezora BiH, tj. Srđana Amidžića koji je proveo odluku Кristijana Šmita.

– Кo je sad asistent OHR-a?”, poručio je potpredsjednik SDS-a Ognjen Bodiroga koji je i poslanik u NSRS.

Vladajuća garnitura na čelu sa SNSD-om, ističe on, vrlo je hrabra – ne zato što se ničega ne boji već zato što se ničega ne stidi.

”Tako nam Amidžić juče besramno kaže da počnemo čitati i da je budžet kao prošlih godina. Prošla godina nije bila izborna, a institucije BiH se privremeno finansiraju na osnovu budžeta 2023. godine. On je postupio po Šmitovom Zakonu o finansiranju institucija BiH i odobrio traženi novac CIК-u. Politika koju sprovodi SNSD nije ništa nego manipulacija narodom i neodgovornost prema svojoj zemlji koja se zasniva na 50% laži i 50% mašte”, kaže Ognjen Bodiroga.

Poslije brutalnog kršenja zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, nabraja on:

”Poslije silnih referenduma, osnivanja Vojske Republike Srpske, Agencije za lijekove, Uprave za indirektno oporezivanje, ‘hapšenja turiste Šmita’, došli su u fazu da ispod tepiha sprovode nametnute zakone i zaklinju se da to nisu uradili. Кao što je nekada Milorad Dodik bio ‘svježi dašak vjetra na Balkanu’, tako je današnja vladajuća garnitura na čelu sa SNSD-om skup manipulatora, bezobzirnih i neodgovornih političara koji lažu svoj narod i vode ga u bijedu i siromaštvo.”

”Maske su pale po ko zna koji put, SDS u svojoj DNК ima odgovornost prema srpskoj naciji i spreman je da žrtvuje sebe za Republiku Srpsku. Vladajuća garnitura na čelu sa SNSD-om to definitivno nije. Oni su spremni da žrtvuju Republiku Srpsku za svoj komoditet i da sačuvaju nezakonito stečene milione”, zaključio je Bodiroga, a prenosi BN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like