Categories Region

UBIO CIMERA ZBOG GLASNE MUZIKE Jeziv zločin u psihijatrijskoj bolnici

Županijsko državno tužilaštvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv mladića (26) zbog ubistva koje se dogodilo 31. januara 2024. godine u Psihijatrijskoj bolnici na Rabu.

Mladić je optužen da je u neuračunljivom stanju, koje mu nije dozvoljavalo da shvati značenje svojih postupaka ni da ih kontroliše, šakama zadao smrtonosne povrede cimeru (59) s kojim je dijelio sobu.

Incident u Rijeci se dogodio nakon što je između njih dvojice izbio sukob zbog glasno puštane muzike na tranzistoru, piše Crna hronika.

Tužilaštvo, uz podizanje optužnice, traži i određivanje istražnog zatvora prema odredbama Zakona o krivičnom postupku (ZKP), posebno ističući odredbe koje se odnose na osobe s duševnim smetnjama.

Optuženi i pokojni su bili na dobrovoljnom liječenju u bolnici, što dodatno komplikuje pravni i etički kontekst ovog slučaja.

Psihijatrijska evaluacija optuženog biće ključni element u daljnjem postupku, gd‌je će se procjenjivati njegova sposobnost za učestvovanje u suđenju i razumijevanje posljedica svojih postupaka u trenutku incidenta. Nadležni organi i bolnica nastaviće saradnju kako bi se razjasnile sve okolnosti ovog tragičnog događaja i poduzele adekvatne mjere za sprječavanje sličnih incidenata u budućnosti.

Srpskainfo

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You May Also Like