Categories Bosna i Hercegovina

Izrađivao lažne poslovne ugovore: Sanjinu Avdiću iz Sarajeva određen jednomjesečni pritvor, oštetio brojna privredna preduzeća u BiH

Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, određen je jednomjesečni pritvor za Sanjina Avdića, kojeg je MUP Kantona Sarajevo uhapsio u akciji “Trougao“, realizovanoj 24. aprila.

Tom prilikom uhapšeno je šest osoba zbog učestvovanja u grupi koja se bavila prevarama u privrednom poslovanju.

Sanjin Avdić je biznismen i tiktoker koji je na društvenim mrežama koristio ime Fabrijano Deluks (Fabriano Delux). Vjeruje se da je izrađivao lažne poslovne ugovore, oštetivši brojna privredna preduzeća u BiH kojima je ostao dužan za isporučenu robu.

MUP Kantona Sarajevo je sada uputio poziv poslovnim subjektima u Bosni i Hercegovini da im se jave i dostave korisne informacije ukoliko su sarađivali, odnosno ulazili u poslovni odnos s nekom od firmi koje je, kako se sumnja, s namjerom vršenja prevara, koristio Avdić, piše Avaz.

– Ukoliko su odgovorne osobe stupale u poslovne odnose s ovim pravnim osobama u kojima nisu uspjeli naplatiti svoja potraživanja, pozivamo ih da pisane prijave s opisom konkretnog poslovnog odnosa dostave Odjelu za privredni kriminal i borbu protiv korupcije Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP Kantona Sarajevo – naveli su u saopštenju iz MUP KS.

Osim Avdića, prvobitno su bili uhapšeni Dž. R., M. O., E. Z., M. Č. i J. R., svi iz Sarajeva. Oni su nakon saslušanja u prostorijama MUP Kantona Sarajevo pušteni na slobodu.

Srpskainfo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like