Categories Region

Lješković bodežom i pesnicama nasrnuo na Vučinića

Pritvoreni Nikšićanin Radovan Lješković nasrnuo na sugrađanina nakon što su se sreli u hodniku, vidi se na snimku. Obezbjeđenje i najvjerovatnije medicinski tehničar uspjeli da savladaju napadača

Pritvoreni Nikšićanin Radoš Lješković nasrnuo je na sugrađanina, takođe pritvorenog Mitra Vučinića, dok je ovaj prolazio hodnikom Odjeljenja za forenzičko-sudsku psihijatriju u Dobroti, a potom ga više puta udario.

To se vidi na snimku preksinoćnjeg incidenta u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Dobrota, u koji su “Vijesti” imale uvid.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je Lješković prvo improvizovanim bodežom, a potom i pesnicama, povrijedio Vučinića. Isti sagovornik objasnio je da je Lješković taj kog su kamere snimile kako započinje tuču, odnosno napada sugrađanina.

Udarao ga i kad ga je oborio
Udarao ga i kad ga je oboriofoto: Vijesti/Screenshot

Na snimku se vidi da Vučinić i Lješković koračaju hodnikom u susret jedan drugom. Vučinić razgovara telefonom, i ide suprotnom stranom od one kojom korača Lješković. U momentu kada se susreću, Lješković zamahuje rukom i udara Vučinića koji pokušava da se odbrani, ali i dalje dobija udarce. Nakon nekoliko sekundi, Lješković je oborio sugrađanina na pod i nastavio da ga udara.

Kamere su zabilježile i da iz ostalih soba istrčava više pritvorenika, ali u početku samo dio njih pokušava da razdvoji dvojicu Nikšićana. Nakon nekoliko sekundi, u taj prostor utrčava obezbjeđenje i najvjerovatnije medicinski tehničar, koji takođe razdvajaju, a potom im se pridružuju još dvojica pritvorenika. Ostalih nekoliko mirno su posmatrali tuču…

Nakon nepun minut, uspjeli su da savladaju Lješkovića i od njega otrgnu Vučinića…

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da se incident dogodinu 14. juna oko 21 sat, na Odjeljenju za forenzičko-sudsku psihijatriju, na kom su oba pritvorenika smještena odlukom sudova.

Sagovornik iz Uprave policije kazao je da Vučinić nije životno ugrožen, odnosno da su mu improvizovanim bodežom nanijete površinske rane.

“O događaju je obaviješteno tužilaštvo koje će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela”, kazao je isti izvor.

Objasnio je da je Vučinić neposredno nakon što je napadnut odveden u kotorsku Opštu bolnicu, gdje su mu konstatovane povrede, a da je Lješković prvobitno odbio pregled kod ljekara.

Drugi sagovornik kazao je da ga je policija sinoć, oko 19.30 sati, odvela na ljekarski pregled…

“Vijesti” od Osnovnog državnog tužilaštva očekuju odgovore o tom incidentu.

Lješković, višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela, uhapšen je 4. juna u Nikšiću, nakon četrdesetodnevnog bjekstva. Prethodno, 25. aprila pobjegao je sa Odjeljenja za forenzičko-sudsku psihijatriju u Dobroti.

Slobode je lišen u Nikšiću, u stanu bezbjednosno interesantnog lica Željka Jokovića, u Trebješkoj ulici.

Iako je taj Nikšićanin prethodno pobjegao iz ustanove u kojoj nije bio svojom voljom, već odlukom suda, niikšićko tužilaštvo Lješkovića je tada teretilo samo za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Iz tog tužilaštva “Vijesti” su tada uputili da od njihovih kolega iz Kotora potraže odgovore o eventualnom krivičnom progonu Lješkovića i za krivično djelo bjekstvo lica lišenog slobode.

Kotorski tužioci, međutim, danima ne odgovaraju na ta pitanja.

Iz ODT Nikšić nakon hapšenja Lješkovića i Jokovića kazali su za “Vijesti” da je postupajući tužilac dao nalog službenicima policije da prikupe potrebna obavještenja, nakon čega će, kako tvrde, odlučiti da li su u radnjama Jokovića ostvareni elementi krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Opširnije na sajtu Vijesti.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like