Categories Intelligence

Razbijen međunarodni narko kartel, među uhapšenima i državljani Crne Gore

Turski ministar kazao da je u Španiji uhapšen narko bos Kerim Dagliglou za kojim su izdali crvenu potjernicu. U akciji zaplijeljeno više od dvije tone marihuane, oružje, automobili….

Međunarodni narko kartel razbijen je hapšenjem narko bosa Kerima Daglioglua u Španiji, a među uhapšenima ima i crnogorskih državljana. To su objavili turski mediji, prenoseći izjavu tamošnjeg ministra unutrašnjih poslova Alija Jerlikaje.

Jerlikaja je rekao da je međunarodni narko kartel razbijen u operaciji koju su sprovele turska, španska i francuska policija uz podršku Europola.

“Uhapšen je Kerim Daglioglu, takođe poznat kao Emre Karača, za kojim je naša država izdala crvenu potjernicu”, saopštio je on.

Mediji prenose da su uhapšena 42 trgovca drogom, među kojima su državljani Španije, Njemačke, Austrije, Sirije, Crne Gore, Rumunije, Ukrajine, Argentine i Venecuele.

Jerlikaja je saopštio da je akcija trajala 11 mjeseci, a da su policijske operacije sprovedene u Granadi, Malagi i Sevilji, te da je pretresima zaplijenjeno više od dvije tone marihuane, veći broj vatrenog oružja, luksuznih vozila i gotovine.

Vijesti.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like